Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Postanowiłem wrzucić na forum, być może uzyskam jakieś cenne rady. Wizka do portfolio. Sam już za bardzo się z tym opatrzyłem i przestaje mi się podobać ;)

Blender 2.8 + Cycles. Część modeli jest z chocofur i imeshh.

Shot_1.jpg

A tutaj wcześniejsza wersja z malowanymi biało cegłami:

test_2.jpg

Tu klosz sie zepsuł ale widać o co chodzi:

test_4.jpg

Jeśli chciałby ktoś napisać jakieś uwagi lub rady to chętnie wysłucham. :) Sam wolę białą wersję, ale chyba czerwona bardziej przyciąga wzrok?

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

odnosnie 1 wizki: a co to za układ cegieł w nadprożach okien? nie ma czegos takiego.

ten fragment mebla i kanapy na 1 planie wyglada interesująca ale moim zdaniem kadr do poprawy, uciąłeś doł w byle jakim miejscu i nie trzyma sie to.

mamy dzien a lampy swieca jak w nocy, a powinno byc rozroznienie natezenia swiatla

podloga po prawej odbija jak posmarowana maslem,

jak zrobisz ku..pe na szarej to tez przyciagnie wzrok....

Posted

Dzięki za uwagi, faktycznie cegły, lampy sam się nad tym zastanawiałem czy to jest spoko. Ale podłoga hmm, mieszkałem w takiej kamienicy i miałem bardzo podobną na której się wzorowałem. Stare dechy przeżarte przez korniki ktoś po prostu pomalował lakierem do podłóg i trochę tak to wyglądało (całkiem fajnie na żywo, bo przyciągała wzrok). Być może jeszcze muszę popracować nad lakierem, ale naprawdę była bardzo zbliżona i byłem całkiem zadowolony z efektu. Aż do teraz. xD

Tutaj inne kadry jakie zrobiłem w międzyczasie:

Shot_2.jpg

Shot_4.jpg

Shot_5.jpg