gregorjan Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Mam pytanie dotyczące opcji "Reflection". Przeczytałem sporo tuoriali ale nigdzie nie ma jak dokładnie zrobić odbicie np: w lustrze czy wodzie. Mam jednego tuta z tą opcją ale po angielsku. Niestety z samych obrazków w nim załączonych nie bardzo mogę coś zrobić. Dlatego proszę o podanie strony z takim tutorialem-polskim lub podanie własnej instrukcji (wyjaśnionej jak dla początkującego:).
Marcin Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 dodaj dla materialu w kanale Reflection mape reflection ;)
jaras Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 albo do obiektu typu plane daj materiał flat mirror
gregorjan Napisano 10 Listopad 2004 Autor Napisano 10 Listopad 2004 Ok dzięki. Sęk w tym, że w zakładce maps dodaje refflection ale kiedy nakładam jedną bryłę nad drugą to się w niej nie odbija:)[
polka dot Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 zmien kolor reflection z czarnego na jasniejszy (im jasniejszy tym wiecej odbija)
blood_brother Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Mozna tez uzyc materialu raytrace i nadac mape falloff, czy jakos tak o ile dobrze pamietam, do kanalu reflection.
Rekomendowane odpowiedzi