Xedrox Napisano 2 Luty 2019 Napisano 2 Luty 2019 Cześć. #3dsmax Chcę zrobić taką belkę jak na zdjęciu poniżej aby to zrobić utworzyłem cobie connecty Wszystko jest ok do momentu kiedy chcę dodać quad chamfer. Wysypuje się ponieważ linia jest przecięta na środku a efekt jest taki W jaki sposób mogę te linie połączyć razem ? A może inny sposób polecacie aby stworzyć takie wcięcie ? Pozdrawiam
polka dot Napisano 2 Luty 2019 Napisano 2 Luty 2019 aby połączyć, zaznacz vertexy na środku tej krawędzi i pierwszy poniżej, wtedy użyj opcji Connect. aby chamfer się nie krzaczył, usuń wszystkie poziome edge (razem z tymi od wcięcia). pionowe wystarczą
Xedrox Napisano 2 Luty 2019 Autor Napisano 2 Luty 2019 aby połączyć, zaznacz vertexy na środku tej krawędzi i pierwszy poniżej, wtedy użyj opcji Connect. aby chamfer się nie krzaczył, usuń wszystkie poziome edge (razem z tymi od wcięcia). pionowe wystarczą Dzięki za odpowiedź. Niestety nic się nie dzieje po wciśnięciu connect linie nadal są podzielone. @Edit jednak zadziałało. Zaznaczyłem vertexy obok a nie poniżej.
Xedrox Napisano 2 Luty 2019 Autor Napisano 2 Luty 2019 @polka dot A możesz podpowiedzieć dlaczego tak mi się materiał teraz układa ?
stormwind Napisano 4 Luty 2019 Napisano 4 Luty 2019 Domyślne mapowanie sie zniekształciło podczas edycji, dodaj modyfikator UVW Map.
Rekomendowane odpowiedzi