Gość paszczak Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 http://www.skow.lh.pl/autors/robczan/normal/poranek.jpg jak wam sie podoba?
spoon Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 troche kolorki przepalone, i przydałoby się ciut tą scenę odstrylizować-coś na ten stół położyć, żeby nie było jak w laboratorium. a tak po za tym to spoko.
Ania Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 no jest pewna roznica miedzy porzadkiem a pustota ta oswietlona czesc calkiem ladna, a oprocz tego za ciemno, ale byc moze to moj ekran taki.
Solaker Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 No nie jest źle, jakość renderu wporządku, jednak zbyt ciemno. Z ekspozycją trzeba by troszkę popracować. Wg mnie wystarczy shadow/higlight w photoshopie i dostajemy coś takiego: ( Mam nadzieję że nie masz nic przeciwko mojej ingerencji w pracę :) ) Może wystarczyłoby zwiększyć moc fotonów. Ale na to odpowie ktoś, kto ma większe ode mnie doświadczenie w tym temacie :) Od razu widać też, że kompozycję można poprawić. Może poprawić kąt kamery, może usunąć z kadru tą framugę drzwi po lewej, może trochę więcej okna pokazać... ja sie tam nie znam ;) Sam pracuję od jakiegoś czasu nad czymś podobnym, ale w innym klimacie utrzymanym. 3mam kciuki ;) PS. Jak dla mnie to aż się prosi, żeby jakiś wazonik z kwiatami na stole postawić.
Marcin Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 to moze jeszcze tak ? ;) tak sie zastanawiam czy to Robczan robi ta prace czy my ;)
tomeg Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 moje wrażenia: 1.za ciemno w stosunku do w padajacej ilosci swiatła 2. szafki są za głębokie wg jakoś nie naturalnie to wygląda.ale to problem stolarza:) 3. brak detalu 4.stół i krzesła całkiem przyjemne
Gość paszczak Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 marcin - podoba mi sie twoja korekta, tzn swiatlo padajace na stol... takie fajnie intensywne. w fotoszopie to zrobiles tak? ta czesc na ktora swiatlo nie pada bezposrednio zrobilbym troche ciemniejsza. a co do jasnosci - wlasnie mi sie rozpieprzyl moj monitor tft, teraz dopoki mi go nie naprawia pracuje na takim starym crt daewoo:| no i na nim rzeczywiscie ciut za ciemno. No coz, dzieki za opinie..
polka dot Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 marcin - troche daje po oczach ;) a co do scenki to za pusta, szklo w szafkach ma jakies dziwne refleksy, daj tam fallofa i moze bedzie po sprawie. postaw cos na stole, w szafkach i bedzie git :) pozdrawiam
Salvator Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 jedynie szybki w szafkach dziwne, mógłbyś dać piaskowane i zmiękcozne refraction. Marcin, troszkę przesadziłeś :D ps. hehe, pozwoliłem sobie zaproponować swoją wizję :>
Ania Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 proponuje zrobic bitwe, kto najlepiej poprawi render paszczaka. zwyciezca dostanie w nagrode sam model, a ten kto przegra zostanie przezemnie wysmiany.
Baton Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Salvator twoja wersja lepsza :) A tak swoja droga to scenka przyjemna, ladny cieply render. Jak juz bylo powiedziane przydalyby sie jakies detaliki, flakonik, zastawa albo cus podobnego :) pozdr.
MareG Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Może wzmianka na temat Państwa korekt: wersja Solakera zdecydowanie najbliższa prawdy - pamiętał bowiem o ważnej rzeczy - by podnosząc ekspozycję ciemniejszych tonacji - pozostawić bez zmian miejsca najbardziej oświetlone (na granicy prześwietlenia). Można oczywiście zmiękczyć całość jak w pozostałych "korektach" by efekt był bardziej plastyczny - w sumie każdy wprowadził coś korzystnego:) Robczan - skoryguj to właśnie w podobny sposób i praca będzie całkiem przyjemna dla oka;) Pozdro
Marcin Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 MareG - mysle ze robczan juz tego przynajmniej na naszym forum nie poprawi dostal dozywotniego bana za ostatnie jak i za stare wybryki ... podobnie jak mCh
Salvator Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 MareG - może i masz rację, ale dłużej pisałem posta niż bawiłem się w gimpie :> a szybko piszę :) ale z tą bitwą to jest dobry pomysł, wiecie co, możnaby założyć wątek w 2d, dac nędzne zdjęcie i kto lepiej podrasuje ;]
polka dot Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 eeeeej a co zrobil mCh ze dostal bana?? :O
spike Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 właśnie co zrobił?! Niech mi ktoś odpowie pplzzz
Salvator Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 to już za twarz nie można ;] Niech ktoś zamknie ten wątek, bo tu się chlew robi, autora i tak na tym forum już nie ma i nie będzie, więc po co ten wątek?!
KLICEK Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 nie interesuj sie bo kociej mordki dosteniesz ;)
Rekomendowane odpowiedzi