Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobra panowie (panie też). Pytanie jednocześnie głupie i poważne. Zna ktoś jakiś tutorial dotyczący rzeźbienia "dolnej części pleców"? Jakąś analizę anatomii, wyjaśnienie co z czym się łączy, jak przebiegają naturalne krzywizny itd? Ręka, noga, nos, ucho, zęby, cokolwiek innego można znaleźć bez problemu. A jak próbuję w google wyszukać jakiś poradnik dotyczący pupy, to znajduję co najwyżej jakieś ćwiczenia. Nie o takie rzeźbienie mi chodzi :V Ktoś coś?

• Like 1
Posted

Z tego co widzę Glauco Longhi ma anatomy studies na swoim profilu na artstation i tam jest anatomia w oparciu o miednicę. Natomiast jeśli chodzi o samą dolna część pleców myślę że to zależy czy tyłek jest kobiety czy mężczyzny to już duża różnica zwłaszcza że u kobiet biodra są znacznie szersze i obłożone fat padsami. No i kwestia czyjest to osoba chuda, czy przy kości. Myślę że dla normalnego męskiego tyłka warto postudiować mięśnie. Jeśli posiadasz książkę "Anatomy for sculptors" to tam na stronach 54-61 jest to dobrze pokazane

• Like 2
Posted

Tej konkretnej nie mam, ale jakaś książką dotycząca anatomii powinna się znaleźć. Może nawet zainwestuję w tę konkretną, zobaczymy. Tak czy inaczej dzięki.

• Like 1