Napisano 20 Sierpień 20195 l Witam, Od czasu do czasu odwiedzalem to forum bez udzielania sie, ciesze sie ze odzylo pod nowa postacia. Wybaczcie ze pierwszy post dosyc interesowny, jednakze mam pewna zagwostke. A mianowicie chodzi o sprzedaz assetow graficznych na stronach typu Turbosquid oraz CGTrader, i kwesia jak wyglada rozliczanie sie z takiej dzialalnosci. Probowalem sie dowiadywac w ksiegowosci, jednakze nie uzyskalem zadnych informacji z pododu niewiedzy oraz braku checi dowiedzenia sie dla mnie. Czy sa osoba ktore moga podzielic sie doswiadczeniem w tym zakresie, jak trzeba sie rozliczyc z przychodu na stronach typu Turbosquid (podatek tylko u nas czy tez w Stanach, oplata miesieczna, roczna, tygodniowa etc, jaka forma rozliczenia). Z gory dzieki za poswiecony czas. Jeszcze postaram sie poszperac na forum tutaj zeby sprobowac cos znalezc na ten temat. Pozdrawiam. EDIT: (Skoro nie uzyskalem odpowiedzi od ksiegowego ktoremu chcialem zaplacic, to nie oczekuje odpowiedzi od dobrego samarytanina ;)) Pozwole sobie tutaj zlinkowac kilka tematow odnosnie sprzedazy modeli na TS (byc moze cos sie i mi i potrzebujacym wyklaruje, a i latwiej znalezc wszystko z jednego posta niz uzywajac wyszukiwarki - przynajmniej dla lenia jakim jestem :P Linki z forum odnosnie TS: Edit 02: https://i.wp.pl/a/f/pdf/8836/008_teva.dokinf.czescviii.2.w-8ben.pdf Edytowane 21 Sierpień 20195 l przez Jak_
Napisano 21 Sierpień 20195 l Z tego co rozumiem taką działalność wpisujesz w rozliczeniu rocznym jako prawa autorskie i pokrewne w dochoday i straty. Z 50% płacisz 18% podatku.
Napisano 24 Listopad 20195 l wydaje mi sie ze bardzo ciezko bedzie Ci znalezc odpowiedz 🙂 musisz sam jakos to wyczaic