Napisano 27 Wrzesień 20195 l Nie wiem za bardzo jak to nazwać, ale kojarzy ktoś może strony gdzie można znaleźć jakieś darmowe, stockowe nagrania głosowe? Nie raz widuje się przykładowe, testowe animacje z zupełnie przypadkowymi scenkami w których postać coś tam mówi. Zawsze mnie zastanawiało skąd wziąć takie krótkie wypowiedzi do tego celu. Dosłownie, jakieś nie wiem kilkunasto-kilkudziesięcio sekundowe kwestie z jakąkolwiek treścią, byleby tylko mieć z czym pracować do testowej animacji. Ktoś coś?
Napisano 27 Wrzesień 20195 l Ludzie sobie sami wycinają te linie z filmów. A też zerknij na to co mówi ten gość
Napisano 28 Wrzesień 20195 l Autor Zasadniczo miałem podobne przemyślenia jak podchodziłem do tego tematu. Miałem zamiar po prostu wyciąć jakąś kwestię z filmu, a najlepiej z cinematika, bo tam często głosy nie są zaśmiecone jeszcze innymi efektami i muzyką. Tylko później stwierdziłem, że najpewniej będę po prostu podświadomie odtwarzał istniejącą już scenę, a nawet jeśli nie, to i tak efekt mojej pracy będzie po prostu "podróbką oryginału". W każdym razie wygląda na to, że będę po prostu szukał gdzie się da w jakichś wywiadach czy podcastach i spamował pytaniami o pozwolenie na użycie fragmentu 😛 tak czy inaczej dzięki.
Napisano 23 Styczeń 20205 l Ja zawsze wycinałam dźwięk z filmów. Później zaczęłam sama tworzyć jakieś nagrania. Myślę, że też możesz śmiało zacząć wycinać linie z filmów na początek.