Napisano 13 Listopad 200420 l witam mala odskocznia od projektow, moze wyjdzie cos fajnego, narazie sam modelling, na koncu zrobie teksturki. montana to jedna z najlepszych firm produkujacych spreje jak ktos nie wie. ponizej zamieszczam oryginal, a dalej moj progress ;) pozdrawiam
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor dalej nie wiem jak w jednym poscie umiescic kilka obrazkow zeby sie wyswiatlaly jeden pod drugim a nie jako linki :/ maly update
Napisano 13 Listopad 200420 l nie lepiej narysowac przekroj i zalatwic to modyfikatorem Lathe (czy jakos tak to sie pisze :P) ?
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor robie przekroj splajnem ale kazdego elementu osobno :) aha i wszystko od linijki ;)
Napisano 13 Listopad 200420 l dalej nie wiem jak w jednym poscie umiescic kilka obrazkow zeby sie wyswiatlaly jeden pod drugim a nie jako linki :/ wrzucic na jakies server i poprzez znacznik
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor nieco poprawilem i dorobilem koncowke. bede musial jeszcze do niej bumpa zrobic bo na gorze ma takie wypukle paseczki :D
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor model chyba skonczony, teraz materialy i tekstury. oj bedzie troche zabawy z tym ;)
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor nie sama cg czlowiek zyje ;) wsrod wielu zainteresowan jest tez graffiti wiec pomyslalem ze mozna zrobic puszeczki jakies ;)
Napisano 13 Listopad 200420 l ja chcialem kiedys gramofony zrobic ale jakos referencji do dzisiaj nie znalazlem bumpa u gory zrob modelingiem, wieksza radosc bedziesz miec :D dysza troszeczke krzywo wystaje i czemu na dysze dales tyle poly a na ten przycisk mniej? brakuje jeszcze tego zgrzwu po boku puszki :D to chyba wszystki
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor skilo > wszystko jest tak jak ma byc ^^ powie mi ktos jak usunac te bugi z plane na ktorym wszystko stoi? pojawiaja sie od momentu jak wrzucam hdri jako skylight :) pozdro
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor i dlaczego plane odbija puszke skoro ma material standard a nie raytrace? :|
Napisano 13 Listopad 200420 l a to nie caustic przypadkiem? a te bugi w podłożu wynikają w rozkładu mocnych świateł w hdri i nie są to bugi ;] wszystko będzie ładnie jak dasz jako plane matte/shadow i podstawisz pod spód jakiś ładny stół/drewno. ja przynajmniej bym tak zrobił.
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor absolutnie - w scenie jest tylko model montany, plane, jeden direct i hdri jako skulight. aha i robie vrayem
Napisano 13 Listopad 200420 l a to po co ci direct? masz przecież hdri z ładnie zdefiniowanymi światłami, chyba wystarczy jak zwiększysz moc skylighta i nie powinno być zbyt ciemno w scenie.
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor no z tym directem moze masz racje ale powiec mi co to ten matte/shadow bo jeszcze nie uzywalem tego
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor dobra juz wiem dawalem hdri jako envoirment i dla reflections i dla gi :)
Napisano 14 Listopad 200420 l Autor helo mialem mala przemeblowanie a wlasciwie przeprowadzke z pokoju do pokoju moze dzisiaj mi sie jeszcz uda updata wrzucic ;) pozdro