Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam

mala odskocznia od projektow, moze wyjdzie cos fajnego, narazie sam modelling, na koncu zrobie teksturki. montana to jedna z najlepszych firm produkujacych spreje jak ktos nie wie.

ponizej zamieszczam oryginal, a dalej moj progress ;)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dalej nie wiem jak w jednym poscie umiescic kilka obrazkow zeby sie wyswiatlaly jeden pod drugim a nie jako linki :/

maly update

Napisano

nie lepiej narysowac przekroj i zalatwic to modyfikatorem Lathe (czy jakos tak to sie pisze :P) ?

Napisano
dalej nie wiem jak w jednym poscie umiescic kilka obrazkow zeby sie wyswiatlaly jeden pod drugim a nie jako linki :/

wrzucic na jakies server i poprzez znacznik  oraz

Napisano

dokładny jesteś ale zbnalazłem drobny błąd powinno być krzywą

Napisano
  • Autor

nieco poprawilem i dorobilem koncowke. bede musial jeszcze do niej bumpa zrobic bo na gorze ma takie wypukle paseczki :D

Napisano
  • Autor

nie sama cg czlowiek zyje ;) wsrod wielu zainteresowan jest tez graffiti wiec pomyslalem ze mozna zrobic puszeczki jakies ;)

Napisano

ja chcialem kiedys gramofony zrobic ale jakos referencji do dzisiaj nie znalazlem

bumpa u gory zrob modelingiem, wieksza radosc bedziesz miec :D

dysza troszeczke krzywo wystaje i czemu na dysze dales tyle poly a na ten przycisk mniej?

brakuje jeszcze tego zgrzwu po boku puszki :D

to chyba wszystki

Napisano
  • Autor

skilo > wszystko jest tak jak ma byc ^^

powie mi ktos jak usunac te bugi z plane na ktorym wszystko stoi? pojawiaja sie od momentu jak wrzucam hdri jako skylight :)

pozdro

Napisano

a to nie caustic przypadkiem? a te bugi w podłożu wynikają w rozkładu mocnych świateł w hdri i nie są to bugi ;] wszystko będzie ładnie jak dasz jako plane matte/shadow i podstawisz pod spód jakiś ładny stół/drewno. ja przynajmniej bym tak zrobił.

Napisano
  • Autor

absolutnie - w scenie jest tylko model montany, plane, jeden direct i hdri jako skulight.

aha i robie vrayem

Napisano

a to po co ci direct? masz przecież hdri z ładnie zdefiniowanymi światłami, chyba wystarczy jak zwiększysz moc skylighta i nie powinno być zbyt ciemno w scenie.

Napisano
  • Autor

no z tym directem moze masz racje ale powiec mi co to ten matte/shadow bo jeszcze nie uzywalem tego

Napisano

nawet fajne, moze dorob pozniej jakiegos ziomka co maluje na scianie

Napisano
  • Autor

helo mialem mala przemeblowanie a wlasciwie przeprowadzke z pokoju do pokoju moze dzisiaj mi sie jeszcz uda updata wrzucic ;) pozdro