Czubrak Napisano 28 Grudzień 2019 Napisano 28 Grudzień 2019 (edytowane) Witam, przymierzam się do zakupu tabletu z ekranem. Polecicie coś do 1700zł? Obecnie najbardziej nastawiam się na Huiona Kamvas 16. Do tej pory malowałem na bezekranowym tablecie tej firmy i nie miałem z nim żadnych problemów. We wspomnianym podoba mi się, że ma przyciski funkcyjne oraz nie tak mały obszar roboczy (miałem okazję wypróbować 12 cali i jednak troszkę za mało). Zastanawiam się jeszcze nad jakimś używanym gdyż za około 1500zł widziałem Huiony z nawet obszarem roboczym 19 cali. Jednak trochę się boję gdyż to już większe pieniądze a używane to zawsze ryzyko. Jak uważacie? Brać Kamvas 16 czy jest jakaś lepsza opcja? Na jednej grupie polecili mi żebym dozbierał jeszcze 300zł i kupił Huiona Kamvas 16 ale w wersji PRO. Sam teraz nie wiem. Dla mnie podstawowym wymogiem jest minimum 15 cali obszaru roboczego i kilka przycisków funkcyjnych tak bym podczas malowania na nim nie musiał mieć laptopa w zasięgu ręki. Nie jestem też przekonany do końca czy za taką cenę jak wersja PRO nie lepiej już spojrzeć na inny tablet bo np. w podobnej cenie jest dostępny Huion Kamvas GT191 V2, który może nie posiada przycisków funkcyjnych ale za to już obszar roboczy 19,5 cala. Co sądzicie? Wstrzymać się jeszcze i dołożyć do wersji PRO? Czy może jest jakiś inny tablet na który lepiej się zdecydować? Bardzo proszę o rady. Edytowane 28 Grudzień 2019 przez Czubrak
Blaza Napisano 29 Grudzień 2019 Napisano 29 Grudzień 2019 Możesz jeszcze zobaczyć tablety od XP - pen. Ja mam teraz Artist pro 22' i jestem zadowolony. Wcześniej miałem Huion GT 220.
Czubrak Napisano 29 Grudzień 2019 Autor Napisano 29 Grudzień 2019 @Blaza niestety Xp-pen ciężko obecnie znaleźć w polskiej dystrybucji mniejszy od wspomnianego przez Ciebie Artist Pro a niestety on cenowo jest poza moim zasięgiem. Najbardziej obecnie nastawiam się żeby dołożyć i kupić Huiona Kamvas Pro 16. Ciekawi mnie opcja zakupu na amazonie lub aliexpress. Tam jest zauważalnie tańszy od tego w polskich sklepach i jest dokupienia za blisko 1500zł z przesyłką podczas gdy u nas wychodzi to około 2000zł z przesyłką. Waham się jedynie ze względu na gwarancję. Czy w razie zepsucia się sprzętu kupionego na tych portalach musiałbym odsyłać go do Niemiec, Hiszpanii czy innego kraju z którego wysłana została do mnie przesyłka? Czy gwarancja mogła by zostać zrealizowana u polskiego dystrybutora tej marki?
aspenboy Napisano 2 Luty 2020 Napisano 2 Luty 2020 @Czubrak z tego co widzę na chwilę obecną, to xp-pen wychodzi taniej, w PL można kupić za ok. 1800. Huion kamvas 16 pro chodzi za ok. 1950. Linki do znalezienia w google bez problemu :)
Rekomendowane odpowiedzi