Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Potrzebuje wymienić kartę graficzną na mocną do zastosować VR,

obecnie posiadam takie podzespoły:

PROCESOR /Intel Core i7 4930K @ 3.40GHz          

PAMIĘC RAM /64,0GB DDR3 @ 666MHz (9-9-9-25)

PŁYTA GÓWNA /MSI X79A-GD45 Plus (MS-7760)

Myślałem o czymś z GeForce RTX 2070 8GB GDDR6,

czy coś mocniejszego jest sens np., GeForce RTX 2080 Ti TURBO 11GB?, czy to będzie dobrze chodziło z tym moim procesorem i płytą główną?

Czy może taniej - RTX 2060 6GB?,

Poza tym jaki producent MSI, Gigabyte, Ausus, Palt…itp

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ja bym sie wstrzymal moment zaraz beda nowe karty to te starsze pojda mocno w dol. 

Napisano

Moim zdaniem do VR z tym procesorem spokojnie wystarczy 970. 2080 to totalny overkill. Ekonomiczny sweetspot to używana 1070 na FV. Ja ostatnio kupiłem taką za trochę ponad 800zł. 

P.S. Ten RAM DDR3 1333 i 2080 w parze to też logiczne nieporozumienie

Napisano

Zgadzam się z opinią Peppersa...

1070 wystarczy a gdyby udało sie w dobrych pieniążkach to 1080TI.

Producent w zasadzie obojętny.

Napisano

Podepnę się pod pytanie - też myślę o zakupie RTX 2070 Super... Rozrzut cenowy jest spory - nawet ok. 500 zł. Jest sens brać coś niż najtańsze? 😜

Napisano
  W dniu 27.01.2020 o 09:43, KLICEK napisał:

ja bym sie wstrzymal moment zaraz beda nowe karty to te starsze pojda mocno w dol. 

Którego producenta masz na myśli?

Napisano

Chyba chodzi ogólnie o Ampere od Nvidii, których premiera ma być w tym roku. Niektórzy twierdzą, że nawet może do wakacji. No i standardowo obiecują kosmiczny wzrost wydajności 😛

Napisano

AMD też podobno obiecuje RTX killera. Może tym razem się uda? (z Ryzenem się udało). Pasuje coś przytulić przed premierą Doom Eternal 😛

Napisano
  W dniu 28.01.2020 o 14:46, wujek_kane napisał:

AMD też podobno obiecuje RTX killera. Może tym razem się uda? (z Ryzenem się udało). Pasuje coś przytulić przed premierą Doom Eternal 😛

Ludzie zawsze mowia o "killerach" 😄. Jedyne co powiedzieli to fakt, ze nad odpowiednikiem RTXa pracuja. Trzymam kciuki, bo o ile zawsze mialem karte NVidii to szlag mnie trafia patrzac na ich ceny. Ale NVidia nie spi i napiera. Mega jestem ciekawy tych nowych kart.

Napisano

Czy dobrze mi się wydaje, że budżetowo i przejściowo RX 590 jest najlepszą opcją jeśli chodzi o stosunek cena/performance?

Napisano
  W dniu 11.02.2020 o 08:34, wujek_kane napisał:

Czy dobrze mi się wydaje, że budżetowo i przejściowo RX 590 jest najlepszą opcją jeśli chodzi o stosunek cena/performance?

Jeżeli szukasz nowej karty, to tak. Moja używana 1070 kosztowała mniej niż nowy RX590 i jest bardziej wydajna