Napisano 31 Pa藕dziernik 20204 l Cze艣膰. Buduj臋 stacj臋 pod AMD聽Threadripper 3990X. Link do koszyka: https://www.morele.net/inventory/info/65cae0b4/ Jest tu mo偶e kto艣 kto b臋dzie聽wstanie oceni膰 set ? Nie jestem pewny czy jest sens dop艂aca膰 do tej p艂yty g艂贸wnej bo nie planuj臋 robi膰 OC, kieruj臋 si臋 tu natomiast kilkoma poleceniami,聽聽od os贸b kt贸re 3990 nie widzia艂y na oczy dla tego z ch臋ci膮 wys艂ucham r贸偶nych opinii. Posiadaczy 3990 jak na lekarstwo. Ch艂odzenie bior臋 na pr贸b臋, jak b臋dzie za g艂o艣no to b臋dzie budowany custom. Mo偶e podzielicie si臋 swoimi podzespo艂ami ? B臋d臋 wdzi臋czny za ka偶d膮 pomoc i opini臋.
Napisano 3 Listopad 20204 l Je艣li chodzi o pami臋膰 - mam ten sam setup. Zasilacz bardzo dobry. Natomiast co do ch艂odzenia - raczej bym zaleca艂 AIO thermaltake z 360 mm ch艂odnic膮 ( podobno najlepsze ch艂odzenie do 3990x, za wy艂膮czeniem wiadra z ciek艂ym azotem ). Pod pe艂nym wielogodzinnym obci膮偶eniem procesora poziom ha艂asu jest naprawd臋 niski a temperatura procka nie przekracza 72 stopni.
Napisano 6 Listopad 20204 l W dniu 3.11.2020 o 13:11, Winoo1 napisa艂: Je艣li chodzi o pami臋膰 - mam ten sam setup. Zasilacz bardzo dobry. Natomiast co do ch艂odzenia - raczej bym zaleca艂 AIO thermaltake z 360 mm ch艂odnic膮 ( podobno najlepsze ch艂odzenie do 3990x, za wy艂膮czeniem wiadra z ciek艂ym azotem ). Pod pe艂nym wielogodzinnym obci膮偶eniem procesora poziom ha艂asu jest naprawd臋 niski a temperatura procka nie przekracza 72 stopni. zazdraszczam proca 馃檪聽wy to bierzecie do stacji renderujacej? czy jako procek do roboczej?
Napisano 6 Listopad 20204 l Autor @Winoo1聽wezm臋 to pod uwag臋, tylko z tego co widz臋 b臋dzie chyba problem znale藕膰 wersj臋 sTR4聽馃槃聽porozgl膮dam si臋.@KLICEK聽W moim przypadku do pracy i do renderowania "to zale偶y".聽馃槀
Napisano 6 Listopad 20204 l 33 minuty temu, Lizak_ napisa艂: @Winoo1聽wezm臋 to pod uwag臋, tylko z tego co widz臋 b臋dzie chyba problem znale藕膰 wersj臋 sTR4聽馃槃聽porozgl膮dam si臋.@KLICEK聽W moim przypadku do pracy i do renderowania "to zale偶y".聽馃槀 a co robisz konkretnie? 馃檪
Napisano 6 Listopad 20204 l Autor Archiwiz.聽W艂a艣nie b臋d臋聽wchodzi艂 g艂臋biej w animacje i potrzebuj臋 mocy obliczeniowej.
Napisano 6 Listopad 20204 l 10 godzin temu, KLICEK napisa艂: zazdraszczam proca 馃檪聽wy to bierzecie do stacji renderujacej? czy jako procek do roboczej? Ja do stacji roboczej. Mam w sumie 160 w膮tk贸w. Ostatnio renderowa艂em wiezowiec w NY, semi aerial, full 3D w 15k. Czas renderingu wyszed艂 oko艂o 50 minut, a nieba by艂o na wizce niewiele 馃槃 Sama geometria, du偶o zieleni i takie tam . Time is money jak to mawiaj膮. 聽 @Lizak_ , jesli chodzi o ch艂odzenie, to mam to : 聽https://balta.pl/produkt/chlodzenie-wodne-corsair-icue-h150i-rgb-pro-xt-360mm/ Edytowane 6 Listopad 20204 l przez Winoo1
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto