EthicallyChallenged Napisano 15 Listopad 2020 Napisano 15 Listopad 2020 Mam dziwne pytanie. Jakiś rok temu szukałem informacji na temat topologii. Trafiłem wtedy na stronę hippydrome.com która była wtedy pełna informacji na temat jak topologia wpływa na deformacje, jak rozplanować loopy, cała stronka była pełna animowanych gifów które pokazywały wszystkie stawy i grupy mięśniowe deformowane w naturalnych pozach, wszystko to było bogato opisane, jeśli mnie pamięć nie myli. Aktualnie strona jest pusta. Zawiera jedynie T&C i link do książki „The Art of Moving Points”. Wszystkie te gify i opisy które zapamiętałem sprzed roku zostały skasowane. Znalazłem tylko jeden taki gif na stronie polycount: Link na stronie polycount znajdujący się pod tym gifem kieruje na hippydrome, ale jest martwy (404), więc przynajmniej wiem, że to nie Alzheimer mi to wszystko pochował. Książka z tego co widzę traktuje wyłącznie o animacji i topologii twarzy, nie ma tam nic o reszcie ciała. Nie mogłem nigdzie znaleźć tych informacji i gifów opisujących ramiona, nogi i chyba wszystko inne jeśli chodzi o topologię postaci. Czy ktoś z Was wie co się z tym stało, dlaczego autor to pousuwał i czy można to jeszcze gdziekolwiek znaleźć? 1
EthicallyChallenged Napisano 15 Listopad 2020 Autor Napisano 15 Listopad 2020 Dodam jeszcze, że trochę tych gifów i obrazków da się wykopać image searchem, ale porozrzucane po necie bez kontekstu, niezorganizowane i bez tych opisów to nie to samo 😕
blood_brother Napisano 15 Listopad 2020 Napisano 15 Listopad 2020 Pierwsze co mi przyszło do głowy to jakieś serwisy archiwizujące internety, ale po wpisaniu samej frazy "hippydrome" brak wyników, a po wpisaniu całego URL info, że ta strona została wykluczona z archiwizacji. Dziwne, widocznie iluminaci stwierdzili, że to jest zbyt tajemna i mistrzowska wiedza, by była powszechnie dostępna 😄 1
EthicallyChallenged Napisano 15 Listopad 2020 Autor Napisano 15 Listopad 2020 Dzięki za odpowiedź, zgaduję że to sam autor strony ją wyczyścił. A właśnie co do tej wiedzy, to w ogóle jest czego żałować, czy była ona przestarzała/ogólnie znana/złej jakości? Czy ktoś z osób obeznanych w 3D byłaby w stanie rzucić trochę światła na tę tajemniczą sprawę?
KLICEK Napisano 15 Listopad 2020 Napisano 15 Listopad 2020 moim zdaniem jest czego, ten gif co wrzuciles wyglada zajebiscie. Niestety ja strony nie znalem wczesniej 1
EthicallyChallenged Napisano 16 Listopad 2020 Autor Napisano 16 Listopad 2020 13 godzin temu, KLICEK napisał: moim zdaniem jest czego, ten gif co wrzuciles wyglada zajebiscie. Niestety ja strony nie znalem wczesniej Tak właśnie podejrzewałem, nawet na moje ignoranckie oko wszystko wyglądało wspaniale. Teraz siedzę i wykopuję te gify porozrzucane po necie, a im więcej wykopuję tym większy smuteczek 😞 download (2).jfif
stormwind Napisano 16 Listopad 2020 Napisano 16 Listopad 2020 Masz jeszcze tu kilka. https://pl.pinterest.com/darkcamille/toposkin/ Wrzuciłem z ciekawości tego gifa w wyszukiwarkę pinteresanta, i znalazłem taką tablice, może tym śladem uda Ci się znaleźć tego więcej. 2
EthicallyChallenged Napisano 16 Listopad 2020 Autor Napisano 16 Listopad 2020 Dzięki, ja też właśnie na pintreście znalazłem dużo brazków i gifów, ale niestety tekstów (opisów i objaśnień do tych grafik) nie mogę już nigdzie znaleźć. Szkoda ale co poradzić.
EthicallyChallenged Napisano 16 Listopad 2020 Autor Napisano 16 Listopad 2020 Ok mam info z bardzo dobrego źródła, wiadomość dobrą i złą. Zła to taka, że autor stracił plik główny strony podczas migracji. ACZKOLWIEK, wiadomość dobra, planuje ją odbudować być może na wiosnę. Trzymam kciuki że tak właśnie będzie i że do tej wiosny dożyjemy. 🙂 3
Rekomendowane odpowiedzi