technoon Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 witam serdecznie!!!! co o tym sadzicie??? http://www.republika.pl/technoon/most.jpg render w Sceiline. Z oswietleniem Sun prosze o opinie podzrwiam jakub kuna
boba Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 hmmm daj jkaies inne ujecie, usun dof'a i wstaw jakis obiekt z ktorego mozna odczytac skale (proporcje mostu do otoczenia) wtedy mozna bedzie komentowac - tak to nie wiadomo czy to most dla ruchu pieszego, samochodowego czy jkai?) czekam na update, bo zapowiada sie ciekawie ;) pozdr miki(boba)
Kulki Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 wiesz to jest tak ze takie znieksztalcenie mostu powinienes uzyskac poprzez ogniskowa kamery. a ty wymodelowales taki pokrecony obiekt... i dlatego wielu osoba cos bedzie niepasowac, a chodzi o to, ze przy tak krotkiej ogniskowej powinienes miec bardzo szeroki kat widzenia kamery u Ciebie tego nie ma i na tym polega glowny problem. pozatym krotkie ogniskowe maja bardzo durza glebie ostrosci i w zyciu nie dostaniesz na nich takiego DOFa.
wesoledi Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 a tak patrzac an tlo to wg mnie ten most malutki jakis :) (albo domu wielkie... bo sa one chyba dosc daleko? jesli nie to gdzie by sie droga za mostem zmiescila? :)) i chyba (jesli to duzy most) takich dlugich stalowych (chyba :)) lukow by nie przyniesli od razu... (no chyba ze ja czegos nie wiem... mozliwe :)) i jakis taki krzywy :P ale mna sie tak nie przejmuj :)
Unikorn23 Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 No wrzuć jakieś inne ujęcie ;P Pomysł bardzo mi się podoba
Vorek Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Problem który bardzo często się powtarza...DoF, usuń bo most wygląda jak makieta w małej skali a poza tym gryzie się z ogniskową kamery (przy krótkich ogniskowych DoF jest mały a nawet wogóle go nie ma)
Recommended Posts