Jump to content

Recommended Posts

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted

hmmm

daj jkaies inne ujecie, usun dof'a i wstaw jakis obiekt z ktorego mozna odczytac skale (proporcje mostu do otoczenia) wtedy mozna bedzie komentowac - tak to nie wiadomo czy to most dla ruchu pieszego, samochodowego czy jkai?)

czekam na update, bo zapowiada sie ciekawie ;)

pozdr miki(boba)

Posted

wiesz to jest tak ze takie znieksztalcenie mostu powinienes uzyskac poprzez ogniskowa kamery. a ty wymodelowales taki pokrecony obiekt... i dlatego wielu osoba cos bedzie niepasowac, a chodzi o to, ze przy tak krotkiej ogniskowej powinienes miec bardzo szeroki kat widzenia kamery u Ciebie tego nie ma i na tym polega glowny problem. pozatym krotkie ogniskowe maja bardzo durza glebie ostrosci i w zyciu nie dostaniesz na nich takiego DOFa.

Posted

a tak patrzac an tlo to wg mnie ten most malutki jakis :) (albo domu wielkie... bo sa one chyba dosc daleko? jesli nie to gdzie by sie droga za mostem zmiescila? :))

i chyba (jesli to duzy most) takich dlugich stalowych (chyba :)) lukow by nie przyniesli od razu... (no chyba ze ja czegos nie wiem... mozliwe :))

i jakis taki krzywy :P

ale mna sie tak nie przejmuj :)

Posted

Problem który bardzo często się powtarza...DoF, usuń bo most wygląda jak makieta w małej skali a poza tym gryzie się z ogniskową kamery (przy krótkich ogniskowych DoF jest mały a nawet wogóle go nie ma)