waza Napisano 2 Wrzesień 2021 Napisano 2 Wrzesień 2021 Witam Mistrzów wizualizacji. Kiedyś (kilka /naście? ) lat temu stosowałem sztuczkę jak w temacie tzn.: 'zbudowałem ' jedno okno. W otwory okienne istniejącego już obiektu budynku wstawiałem inne b.proste obiekty powielone przez instansce. Potem jedno (może dwa) kliknięcia i proste obiekty w otworach zamieniały się w okna. W skrócie to taka zamiana prostego obiektu na skomplikowany. Może ktoś z Was zna tę sztuczkę i mógłby mi przypomnieć jak ją się wykonuje? Pozdrawiam.
jarox Napisano 3 Wrzesień 2021 Napisano 3 Wrzesień 2021 Po zaznaczeniu np. okna wchodzisz w Tools/Align/Clone and Align i tam otworzy się okienko, gdzie wskazujesz obiekty proste, które mają być zastąpione bardziej szczegółowym i na koniec zatwierdzasz. 1 1
waza Napisano 4 Wrzesień 2021 Autor Napisano 4 Wrzesień 2021 Dzięki wielkie jarox. Jak pracowałem w maxie tych kilka lat temu to chyba inaczej to wyglądało. W każdym razie działa i dzięki Tobie zaoszczędziłem sporo czasu. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi