waza Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 Witam Mistrzów wizualizacji. Kiedyś (kilka /naście? ) lat temu stosowałem sztuczkę jak w temacie tzn.: 'zbudowałem ' jedno okno. W otwory okienne istniejącego już obiektu budynku wstawiałem inne b.proste obiekty powielone przez instansce. Potem jedno (może dwa) kliknięcia i proste obiekty w otworach zamieniały się w okna. W skrócie to taka zamiana prostego obiektu na skomplikowany. Może ktoś z Was zna tę sztuczkę i mógłby mi przypomnieć jak ją się wykonuje? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarox Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Po zaznaczeniu np. okna wchodzisz w Tools/Align/Clone and Align i tam otworzy się okienko, gdzie wskazujesz obiekty proste, które mają być zastąpione bardziej szczegółowym i na koniec zatwierdzasz. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
waza Posted September 4, 2021 Author Share Posted September 4, 2021 Dzięki wielkie jarox. Jak pracowałem w maxie tych kilka lat temu to chyba inaczej to wyglądało. W każdym razie działa i dzięki Tobie zaoszczędziłem sporo czasu. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts