Napisano 28 Wrzesień 20213 l Gadam troche nie wyraźnie bo jestem troche chory i spalem 1h ... xD ... W pyside2 nie jestem bieły. W pythonie tez raczej nie jestem krole ,ale na swoje potrzeby jakos sobie daje rade. W melu jakis czas temu zrobilem too do shot modeling. Umozliwia mi on edytowanie deformancji za pomoca blendshapow i targetow spietych wokol 1 subname. Animowanie i kluczowanie wszystkich naraz gdyz sa podpiete pod 1 atrybut. Chcialbym zrobic ciekawesze UI i moze jak sie uda dodac inbetweeny. Udało mi się zrobić dynamiczne GUI ale w sumie zmienilem podejscie i zapragnalem miec takowe rozwijalne. I tu juz sa schody. Uzywam Treewidget i ni chuchu Tu coś gadam
Napisano 29 Wrzesień 20213 l Autor Chyba już wiem zamkne tworzenie widget itemu w klase. I dopiero go będę dował do widget tree. Wszyskie guzioki dodam w klasie i defy do nich i scriptjoby więc powinno działać tak jak poprzednie.
Napisano 30 Wrzesień 20213 l Autor Jednak nie wiem xD. Pomoze ktoś. Wrzucilem temat na jakas grupe na FB ale pewnie nikt sie nie odezwie.: Hi, I am using Pyside2 with Python 3.7 in Maya 2022 and I have a little isse. I want my code to be backwared compatibile wiht 2.7 python Maya 2017. - I am using a QTreeWidget. that has dynamicly addd items. self.tree_widget=QtWidgets.QTreeWidget() In one of the Item columns I want to insert a QTWidget. I can do that by using creating an item: item = QtWidgets.QTreeWidgetItem(["",item]) Qreating a widget: self.slider_edit = QtWidgets.QSlider() self.slider_edit = QtWidgets.QSlider() Adding a widget: self.tree_widget.addTopLevelItem(item) self.tree_widget.setItemWidget(item, 3,self.slider_edit) Unfortunatly slide widget is not Unique and I wanted to add function to it that would corespond to unique attributes of transform node in Maya. Item and sliders are being added in for loop. I was thinking of enclosing Widget into class together with certein functions and scriptjobs and tha instance it but I am unable to hook it up. I had added child items but since I couldn make widgets to work I started working on just top item. All items are being added dynamicly based on number of attributes in transform node. I want to make smth close to Maya shape editor but add some diffren functionality.
Napisano 30 Wrzesień 20213 l ja niestety nie pomoge, ale moze Kroopson by cos wiedzial (tylko nie wiem czy tu jeszcze zaglada :/) ale warto sprobowac zawolac @Kroopson
Napisano 30 Wrzesień 20213 l Autor Obstawiam ,żę nie xD W sumie kiedyś jechałem z nim metrem.... chyab w 2013 xD i zgubiłem parasolke xD... Pamiętam ,ze lubi dobrz zjesc xD. Już jakiś ziomków molestuje na FB i Linkedinie bo juz sam nie ogarniam ;/.
Napisano 1 Październik 20213 l Autor Jeszcze pare pierdół i można przejść do głównego kodu. Może uda mi się wpiąć inbetweeny xD.... No jeszce musze rozkminic jak zrobic by mi sie listy nie zwijały. W *uj happy ze mój tempy mózg ogarnął.
Napisano 8 Styczeń 20223 l Autor MIałem więcej ale omg skasowałem naszcescie cos sie walało w Pycharmie... Troche inne podejście. Zamiast klikac edit wystarczy zaznaczyc wiersz. ScriptJoby poszly ... i musze defy sprawdzic ile zostalo i co moge uratować. Musze se kupić kierunkowy microfon...
Napisano 14 Marzec 20223 l Autor Znalałzłem pare bugów... ostatnio poprawilem i zrobilem mala prezentacje shotmodelingu xD na 3 boxach.