Napisano 15 Listopad 20213 l Dosta艂em na boku ma艂膮 rob贸tk臋 dla filmu dokumentalnego 馃榾聽- a m.in. wymodelowanie i zrenderowanie GAZa-05-193 - czyli nies艂awn膮 ci臋偶ar贸wk臋 "Czarn膮 Wron臋" u偶ywan膮 przez聽NKWDzis贸w. Niestety sceny z ci臋偶ar贸wk膮 nie mog臋 pokaza膰 przed puszczeniem filmu na festiwalu - ale sam model i jego budow臋 mog臋 zrelacjonowa膰聽馃檪聽 Dzisiaj zacz膮艂em, spodziewa艂em si臋 wi臋kszej dost臋pno艣ci zdj臋膰 GAZa ale jak zawsze trzeba by艂o pokopa膰 馃槈聽 P贸艂ki co mam tyle, jak by kto艣 wiedzia艂 lub dopatrzy艂 si臋 jaki艣 mankament贸w to zapraszam do komentowania. Na razie w sumie to taki stan surowy jeszcze niesko艅czonej budy 馃檪聽ale zmierza tam gdzie postawi艂em sobie cel wi臋c chyba jest OK. Pozdr 馃檪聽 聽 Edytowane 15 Listopad 20213 l przez Mortom
Napisano 18 Listopad 20213 l Super wygl膮da, bardzo z艂owrogo. Jakbym mia艂 si臋 czepia膰, to troch臋 wida膰 powtarzaj膮ce si臋 kszta艂ty w zabrudzeniach, bo kszta艂ty s膮 w tych poodzielanych od siebie panelach co tworzy takie troch臋 wra偶enie kratki.
Napisano 18 Listopad 20213 l @EthicallyChallenged聽pi臋kna uwaga! jak za starych dobrych czas贸w maxa3d, du偶e zbli偶enie, desaturacja, kontrast na maxa i o popatrz masz tu b艂膮d w pikselu, popraw 馃檪聽a偶 si臋 艂ezka w oku kr臋ci 馃槢 聽 @Mortom聽fajny model, bardzo sprawnie sobie poradzi艂e艣 z modelowaniem w kilka dni, ciekawy jestem jak b臋dzie wygl膮da艂 finalny render.
Napisano 22 Listopad 20213 l Autor @EthicallyChallenged - masz racj臋 wz贸r si臋 powtarza.聽Nie dzieli艂em bocznych panel贸w na poszczeg贸lne p艂aszczyzny z racji tego 偶e czas nagli艂, a wi臋c jest to jedna powierzchnia聽- ale jak najbardziej聽sprawa wymaga poprawy 馃檪聽Dzi臋kuje za odpowied藕 i dobre s艂owo. @Destroyer聽Nie czepiajmy si臋 馃檪聽EthicallyChallenged na pewno nie przeprowadza艂 pixelhuntigu, a jak dla mnie ka偶da konstruktywna krytyka jest mile widziana 馃檪聽A co do finalnego renderu to niestety przez jaki艣 czas nie mog臋聽go pokaza膰 馃槓聽z racji wymaga艅 prawnych.聽 @KLICEK聽Dzi臋kuj臋聽馃檪聽 Edytowane 22 Listopad 20213 l przez Mortom
Napisano 22 Listopad 20213 l My艣l臋, 偶e dobrze, 偶e Destroyer doda艂 ten punkt widzenia, bo to by艂o naprawdee na si艂臋 wypatrzone (napisa艂em, 偶e si臋 czepiam) i nie s膮dz臋 偶e przeci臋tny widz by to w og贸le zauwa偶y艂. Chyba w 99/100 przypadk贸w nie warto tego zmienia膰, a 1/100 w kt贸rym by si臋 op艂aca艂o sp臋dza膰 czas na zr贸偶nicowanie tego brudu.
Napisano 22 Listopad 20213 l @Mortom聽@EthicallyChallenged聽Nie, nie Panowie, cho膰 napisa艂em to troch臋 偶artobliwie to bardzo ceni臋 takie uwagi bo pozwalaj膮 przeskoczy膰 te dodatkowe 5-10% jako艣ci przy 100% wi臋kszej ilo艣ci pracy 馃檪聽Nie trzeba tego za ka偶dym razem poprawia膰 ale ju偶 sama 艣wiadomo艣膰 co jest do poprawy mo偶e pom贸c przy kolejnym projekcie nawet obcej osobie. To du偶o bardziej warto艣ciowe uwagi ni偶 "brawa, brawa, wielkie brawa" czy same lajki聽nawet takie uwagi "na si艂臋" bo zaczyna si臋 zwraca膰 uwag臋 na coraz mniejsze detale a to procentuje bo mo偶esz dodatkow膮 maz臋 zrobi膰 jak teksturujesz w kilka chwil a nie jak ju偶na etapei finalnej kolor korekcji kiedy taki detal wyjdzie przy podbiciu kontrastu obrazka.聽 Inna sprawa, 偶e na telefonie nie by艂o 偶adnego problemu, 100% jasno艣ci jaki艣 oled czy co艣 i dla mnie ok ale ju偶 na 43 calowym monitorze to te偶 co艣 tam nie do ko艅ca mi gra艂o , dlatego mo偶e jak na tel przegl膮dam prace na twiterze czy instagramei to mi si臋 podobaj膮, udost臋pniam, a jak odpal臋 potem na p贸艂 艣ciany to cz臋sto ju偶 jest si臋 do czego przyczepi膰 i takiego wra偶enie nie robi膮, zawsze my艣la艂em, 偶e to przez to, 偶e ju偶 si臋 opatrzy艂em z obrazkiem i teraz widz臋 wi臋cej bez emocji a to pewnie przez to 偶e jestem 艣lepy i na telefonie ju偶 g贸wno widz臋 馃槃 聽
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto