Napisano 18 Grudzień 20213 l Hej, moim zdaniem model jest mocno pokrzywiony, szczegolnie widac to przy laczeniach drzwi. Ogolnie musisz popracowac nad topologia i prawidlowa siatka, bo teraz jest ona bardzo nie taka jaka powinna byc. Sa elementy lepsze ale przewazaja elementy gorsze , slabszej jakosci. Glownie musisz wlasnie nad ta siatka popracowac , a bedzie lepiej 🙂 Pozdrawiam
Napisano 18 Grudzień 20213 l Clay sie jeszcze trzyma ale refleksy pokazują co jest nie tak. Tak na szybko zaznaczyłem nad czym przede wszystkim trzeba posiedzieć. Jest tego więcej ale po kolei, do trzaskasz się 🙂 Postaraj się o równomierną siatkę z kwadratami 🙂 Im mniejsze różnice pomiędzy powietrznią kwadratów (ale to nie żelazna reguła) tym lepiej siatka się układa i UVki są wtedy ładniejsze 🙂 I ciśnij dalej, pozdr 🙂 Edytowane 18 Grudzień 20213 l przez Mortom
Napisano 19 Grudzień 20213 l Autor Dziekuje bardzo za porady. Teraz widze ze mogłem zrobić to troche inaczej. Chromowanie dodalem bo znalazlem zdjęcie gdzie tam na aucie byly delikatne listwy ozdobne. I tam jest laczenie blach. Wierzchołki nad tylnim kolem dodalem bo klapa tylnia konczy sie na tej wysokosci. Akurat robiłem ze zdjęcia gdzie auto miało tylko jedno okno z tyłu Kierunkowskazy rzeczywiscie za duże 🙉 Jeszcze raz dziekuje za rady. Kiedyś musze zaprosic na kawe
Napisano 19 Grudzień 20213 l 1 godzinę temu, Myoghi napisał: Akurat robiłem ze zdjęcia gdzie auto miało tylko jedno okno z tyłu Nie rób tylko ze zdjęć - zawsze dobrze jest znaleźć rysunki/rzuty danego obiektu. O ile rysunki mogą być wadliwe pod pewnymi względami dają ci pojęcie o bryle obiektu 🙂 dużo łatwiej jest mieć gotowy plan na rzutach. Na oko można od biedy robić z głowy - choć na początek Ci tego nie polecam. Lepiej zainwestować (IMO) trochę czasu w naukę rysunku. Nie jest to łatwa sprawa i nie chodzi abyś malował od razu jak Caravaggio. Same kontury i proste cieniowanie wystarczą w zupełności. Ale chyba nie jest to wymóg, mi przynajmniej rysunek pomógł, więc dzielę się przemyśleniami 🙂 Pozdr i ciśniesz dalej 😎