Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, moim zdaniem model jest mocno pokrzywiony, szczegolnie widac to przy laczeniach drzwi. Ogolnie musisz popracowac nad topologia i prawidlowa siatka, bo teraz jest ona bardzo nie taka jaka powinna byc. Sa elementy lepsze ale przewazaja elementy gorsze , slabszej jakosci. Glownie musisz wlasnie nad ta siatka popracowac , a bedzie lepiej 🙂

Pozdrawiam

• Like 1
Napisano (edytowane)

Clay sie jeszcze trzyma ale refleksy pokazują co jest nie tak.
Tak na szybko zaznaczyłem nad czym przede wszystkim trzeba posiedzieć. Jest tego więcej ale po kolei, do trzaskasz się 🙂
Postaraj się o równomierną siatkę z kwadratami 🙂 Im mniejsze różnice pomiędzy powietrznią kwadratów (ale to nie żelazna reguła) tym lepiej siatka się układa i UVki są wtedy ładniejsze 🙂 

I ciśnij dalej, pozdr 🙂 

nyska.png

Edytowane przez Mortom
  • Like 2
Napisano

Dziekuje bardzo za porady. Teraz widze ze mogłem zrobić to troche inaczej.

Chromowanie dodalem bo znalazlem zdjęcie gdzie tam na aucie byly delikatne listwy ozdobne. I tam jest laczenie blach. 

Wierzchołki nad tylnim kolem dodalem bo klapa tylnia konczy sie na tej wysokosci. 

Akurat robiłem ze zdjęcia gdzie auto miało tylko jedno okno z tyłu 

Kierunkowskazy rzeczywiscie za duże 🙉

Jeszcze raz dziekuje za rady. Kiedyś musze zaprosic na kawe 

• Like 1
Napisano
1 godzinę temu, Myoghi napisał:

Akurat robiłem ze zdjęcia gdzie auto miało tylko jedno okno z tyłu 

Nie rób tylko ze zdjęć - zawsze dobrze jest znaleźć rysunki/rzuty danego obiektu. O ile rysunki mogą być wadliwe pod pewnymi względami dają ci pojęcie o bryle obiektu 🙂 dużo łatwiej jest mieć gotowy plan na rzutach.
1149.jpg

Na oko można od biedy robić z głowy - choć na początek Ci tego nie polecam. Lepiej zainwestować (IMO) trochę czasu w naukę rysunku. Nie jest to łatwa sprawa i nie chodzi abyś malował od razu jak Caravaggio. Same kontury i proste cieniowanie wystarczą w zupełności. Ale chyba nie jest to wymóg, mi przynajmniej rysunek pomógł, więc dzielę się przemyśleniami 🙂 

Pozdr i ciśniesz dalej 😎

• Like 1