Kura. Napisano 7 Kwiecień 2022 Napisano 7 Kwiecień 2022 (edytowane) Cześć Czy w maxie istnieje możliwość kopiowania z mirrorem na druga stronę elementów zawieszenia, tak żeby ta literka w nazwie z "FL" zmieniała się na "FR" po skopiowaniu. Tych elementów jest około 500 mam zrobioną lewą stronę, mam zamiar to odbić mirrorem i ręcznie pozmieniać nazwy każdego elementu z osobna, czy ew. jest jakaś szybsza metoda? Dzięki za pomoc. Pzdr. Edytowane 7 Kwiecień 2022 przez Kura.
blood_brother Napisano 7 Kwiecień 2022 Napisano 7 Kwiecień 2022 Według googla jest jakaś opcja Rename Objects, która powinna Ci w dwóch ruchach zmienić nazwy już po skopiowaniu. Ale maxa odpalałem ostatnio z 15 lat temu 😛 1
PLS Napisano 7 Kwiecień 2022 Napisano 7 Kwiecień 2022 Tak, jest w opcjach Tools/Rename Objects. Wybierasz wszystkie elementy, którym chcesz zmienić początek nazwy na FR, wchodzisz w Rename Objects, zaznaczasz tam Prefix i wpisujesz FR, pod nim zaraz fajkujesz również "Remove First 2 Digits". Wtedy FL zostanie usunięte a w to miejsce wstawione FR. 1
Kura. Napisano 7 Kwiecień 2022 Autor Napisano 7 Kwiecień 2022 Ok, wszystko działa. Dziękuję wam pięknie Panowie 😉
Rekomendowane odpowiedzi