Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć

Czy w maxie istnieje możliwość kopiowania z mirrorem na druga stronę elementów zawieszenia, tak żeby ta literka w nazwie z "FL" zmieniała się na "FR" po skopiowaniu. Tych elementów jest około 500 mam zrobioną lewą stronę, mam zamiar to odbić mirrorem i ręcznie pozmieniać nazwy każdego elementu z osobna, czy ew. jest jakaś szybsza metoda? Dzięki za pomoc. Pzdr.

image.png

Edytowane przez Kura.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 480
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• blood_brother
    blood_brother

Według googla jest jakaś opcja Rename Objects, która powinna Ci w dwóch ruchach zmienić nazwy już po skopiowaniu. Ale maxa odpalałem ostatnio z 15 lat temu 😛

• Tak, jest w opcjach Tools/Rename Objects. Wybierasz wszystkie elementy, którym chcesz zmienić początek nazwy na FR, wchodzisz w Rename Objects, zaznaczasz tam Prefix i wpisujesz FR, pod nim zaraz fajk

Posted Images

Napisano

Według googla jest jakaś opcja Rename Objects, która powinna Ci w dwóch ruchach zmienić nazwy już po skopiowaniu. Ale maxa odpalałem ostatnio z 15 lat temu 😛

Napisano

Tak, jest w opcjach Tools/Rename Objects. Wybierasz wszystkie elementy, którym chcesz zmienić początek nazwy na FR, wchodzisz w Rename Objects, zaznaczasz tam Prefix i wpisujesz FR, pod nim zaraz fajkujesz również "Remove First 2 Digits". Wtedy FL zostanie usunięte a w to miejsce wstawione FR.

Napisano
  • Autor

Ok, wszystko działa. Dziękuję wam pięknie Panowie 😉