Jump to content

Towarzystwo Przyjaciół Warszawy poszukuje grafika do realizacji plakatu charytatywnego dla Ukrainy

Recommended Posts

Posted

Szanowni Forumowicze i Twórcy

Były takie czasy iż osobiście zrealizowałam dwa zloty forumowe i angażowałam się w życie forum około dekady temu.

Dobrze wiem, iż próśb charytatywnych jest za wiele.

Dziś jednak jesteśmy w obliczu wielu sytuacji które utrudniają często proste działania. Pomagam koordynowanie działań w Towarzystwie Przyjaciół Warszawy, które 20-stego kwietnia organizuje w stolicy koncert ze zbiórką dla Ukrainy. 

Posiadamy grafikę naszej znajomej malarki- prymitywistki, której tradycyjne ornamenty w duchu Ukraińskiej sztuki ludowej posłużą jako motyw do plakatu i jak to się mówi "zrobią plakat". Pracownia zaś tej artystki została zbombardowana, dlatego uznaliśmy iż ornament który dostaliśmy do plakatu będzie symbolem naszej akcji.

Jednakowoż poszukujemy wizji na złożenie czcionki i objęcie kwestii kompozycji plakatowej, dlatego zgłaszam się do grona osób zaawansowanych warsztatowo. Liczę na alians sztuki ludowej ze znawstwem digitalowym, które ożywi obraz w duchu nowoczesnym i wzmocni przekaz emocjonalny.

My zaś proponujemy zamieszczenie osoby wspierającej naszą akcję, w materiałach informacyjnych.

Towarzystwo Przyjaciół Warszawy umie się odwdzięczyć !

Zapraszam do kontaktu. Termin - do poniedziałku. Materiały prześlę chętnej osobie na mail.

Do realizacji: kompozycja , czcionka, ew. DTP.

Serdeczności!

Dorota Strzelczyk

Maria Prymaczenko, Gołąbek Pokoju (1).jpg

• Like 5