Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dzis zakupilem Gainward GF 6800 128MB. Wydalem ponad 1500zl i niestety nie zauwazylem jakiegos znaczacego skoku w szybkosci wyswietlania obiektow w viewportach (wczesniej mialem GF4 MX400 64MB):| Tak samo jest pod OpenGL i Direct X 8.1. Cholera co jest nie tak? Przeciez na takiej karcie t opowinno ladnie smigac:|

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 927
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dziwne. Ja zmienilem 4ti4200 na 6800gt i zauwazylem potęzny wzrost wydajności (direct 3d - dx9). Robiłeś format i reinstalke systemu po zmianie karty?

Napisano
  • Autor

Nie robilem. Ale jutro bede stawial system na nowym dysku, dam znac czy bedzie roznica. Hmm a mniej wiecej ile poly jest ci w stanie plynnie 'pracowac' w viewportach? Czy przerabiales ja na quadro? (czy jak to tam sie zwie;P)

Napisano

Płynnie od 2 do 5mln poly (tryb smoothshaded)- zalezy od ilosci obiektow/materialow widocznych w viewporcie. Oczywiscie jak dochodza przezroczystosci to jest słabiej. A na quadro próbowałem przerobic, ale mi sie nie udało - maxtreme nie rozpoznawał karty i nie chciał sie zainstalowac.

Napisano
  • Autor

Wlasnie zauwazylem cos niepokojacego... Zajrzalem do wlasciwosci karty i w informacjach o adapterze mam typ magistrali: PCI x0. Cholera jakim cudem skoro karta jest w slocie AGP?:| Jak ustawic na AGPx4,x8( nie wiem ktory lepszy)?

Napisano

ała - chyba nie zainstalowałes sterow od płyty głownej:) Jesli masz agpx8 to ustaw 8, jesli nie masz to bez tragedii - wydajnosc jest niewiele lepsza niz pod x4 (wg niektorych testow zawiera sie niemal w granicy błedu pomiarowego).

Napisano
  • Autor

Uff sciagniecie nowego drivera ze strony zaoowocowalo pojewieniem sie AGPx8. Niestety wydajnmosc zmienila sie minimalnie:| odpalam scene z robotem ktory ma cos kolo 560 000 poly, w trybie smooth&highlights strasznie scina:( Coz tu zrobic..

Napisano

Zrób testy jutro, juz po formacie:) Wg mnie powinno byc zdecydowanie lepiej - świezy system, nowe driverki.