Napisano 31 Sierpień 20222 l Czołem. Nowy wątek z moim eksperymentami z AI. A poniżej widzicie eksperyment nr.4 Assety Grafika jest połączeniem kilku moich kung-fu które próbowałem scalić do jednego obrazka. Trochę Digital Sculptingu na ZBrush. Trochę mecha designu na booleanach ZBrushowych. Jest też duży asset pająka którego pokazywałem wcześniej w galerii stworzony w VR z użyciem Gravity Sketch i ktibash. Wszystkie cyfrowe assety miały robiny shading i render na Keyshot Zbrushowym. Tłem jest grafika wygenerowana na Midjourney. Pod tym linkiem możecie zobaczyć instagramowy timelapse z powstania tego assetu. Zapraszam do śledzenia mojego kanału. Scena Tak wyglądała scena. 3 assety oświetlone HDRI spreparowaną w oparciu o backplate wygenerowany przez AI. Zależało mi by odbicia w obiektach i podłodze, która miejscami była dorabiana się zgadzały. Dodatkowe światło typu Area nad postacią. Render Wszystkie obiekty mają zrobiony szybki shading proceduralny. Nie miałem ani czasu ani chęci by bawić się w UV i przygotowywanie prawdziwych tekstury na standardy produkcyjne. Compositing Całość zrendzona została do 32-bit, konwertowałem to w Photoshopie do 16bit by móc tym manipulować i złożyć do kupy. Artwork można zobaczyć w 4k na moim Artstation Pozdrowienia
Napisano 8 Wrzesień 20222 l Podoba mi się to wykorzystanie Midjourney tutaj. AI zrobiło robotę jesli chodzi o tło. Wrzucamy do rekomendacji.