Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś może wie dlaczego malując vertex color nie mogę użyć operacji smooth? na czystej scenie płaski plane.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 422
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jeśli namalujesz tylko ciapkę i będziesz chciał to wygładzić to nie zadziała z "pustą" przestrzenią ale jak dasz np na początku flood i potem wstawisz dodatkowe kolory albo od początku namalujesz kilk

Napisano
2 hours ago, Skyrush said:

Czy ktoś może wie dlaczego malując vertex color nie mogę użyć operacji smooth? na czystej scenie płaski plane.

Jeśli namalujesz tylko ciapkę i będziesz chciał to wygładzić to nie zadziała z "pustą" przestrzenią ale jak dasz np na początku flood i potem wstawisz dodatkowe kolory albo od początku namalujesz kilka kolorów obok siebie to powinno je wygładzać, jeśli nie to masz buga.   

Napisano
  • Autor

Po 10 min zczaiłem że to tak działa 😛 a czy to normalne że ten pain tjest taki wolny na meshu który ma ~100k vertexów, obiekt bez historii, bo w blenderze vertex paint dostaje zadyszki dopiero przy ~1mln vtx

Napisano

Majkowy artisan do malowania to takie stare dziadostwo nie rozwijane od lat, 100k będzie cięło nie ma opcji i to nieważne jaki masz sprzęt, więć jak mozesz to bierz blednera do tego 

Napisano
  • Autor

no chciałem blendera ale .abc nie przenosi kolorów z powrotem do mayi xD