Skyrush Napisano 12 Październik 2022 Napisano 12 Październik 2022 Czy ktoś może wie dlaczego malując vertex color nie mogę użyć operacji smooth? na czystej scenie płaski plane.
Destroyer Napisano 12 Październik 2022 Napisano 12 Październik 2022 2 hours ago, Skyrush said: Czy ktoś może wie dlaczego malując vertex color nie mogę użyć operacji smooth? na czystej scenie płaski plane. Jeśli namalujesz tylko ciapkę i będziesz chciał to wygładzić to nie zadziała z "pustą" przestrzenią ale jak dasz np na początku flood i potem wstawisz dodatkowe kolory albo od początku namalujesz kilka kolorów obok siebie to powinno je wygładzać, jeśli nie to masz buga. 1
Skyrush Napisano 12 Październik 2022 Autor Napisano 12 Październik 2022 Po 10 min zczaiłem że to tak działa 😛 a czy to normalne że ten pain tjest taki wolny na meshu który ma ~100k vertexów, obiekt bez historii, bo w blenderze vertex paint dostaje zadyszki dopiero przy ~1mln vtx
Destroyer Napisano 12 Październik 2022 Napisano 12 Październik 2022 Majkowy artisan do malowania to takie stare dziadostwo nie rozwijane od lat, 100k będzie cięło nie ma opcji i to nieważne jaki masz sprzęt, więć jak mozesz to bierz blednera do tego
Skyrush Napisano 12 Październik 2022 Autor Napisano 12 Październik 2022 no chciałem blendera ale .abc nie przenosi kolorów z powrotem do mayi xD
Rekomendowane odpowiedzi