asblaze Napisano 20 Listopad 2004 Napisano 20 Listopad 2004 No miał być 2-godzinny speed..... wyszła 5 godzinna walka z kluczami.... ;) Założenia : 1. utrwalenie wiadomosci o Spline IK. 2. sprawdzenie siebie (to oblałem :) http://www.asblaze.com/forum3d/kota.avi Technika... jak widac kości. 2H rig 3H animacja (wstyd !!!!! ale wiem gdzie popełniłem błedy :) Żadnych referek... ruch ustawiony z pamieci ;) Możnaby jeszcze popracować nad ogonem i głową... ale jak na speeda i nauke wystarczy ;) Pozdrawiam PS... pozdrowionka dla moich "Kociaków" .. Kocham was ;)
Kris_R Napisano 20 Listopad 2004 Napisano 20 Listopad 2004 Bardzo milutko to wygląda ;) Faktycznie przydał by się trochę secondary motion podciągnąć... i jak dla mnie kręgosłup troszkę podkręcić... szczególnie w widoku z góry... powinien się trochę wyginać na boki... a tak to cool :D
gekonum Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 fajne, mógłbys sie pobawić w coś takiego że np ten klo....kot np lezy, po chwili wstaje, rozgląda sie i podrywa do biegu :)
kulexy Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 niezle wyglada... fajne ruchy, ale troche te przednie lapy w stawach skokowych (:/ nie wiem czy to mozna tak nazwac - nie jestem weterynarzem :P) nachodza na siebie i troszeczke dziwnie to wyglada... ale ogolnie jest bardzo fajnie :P pozdro!
BLUKA Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 tez mam obawy codo przednich lap jakos tak za gęsto wygladaja pzdr
Master Kiełbaster Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 przednimi łapami rusza jak by nawalał w bęben, tylnimi kuleje ;p
asblaze Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 Master... takiego mam kota ;) Dzięki za posty.... zapomniałem o tym wątku ;)
Jedistef Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 Ogólnie praca mi się podoba. Bardzo fajna, ale musisz popracowac nad kończynami tylnimi, bo skacze trochę jak królik :). No i ta głowa i ogon...Dopracuj tę prackę, proszę cię, a będziesz mistrzem. A tymi godzinami nie przejmuj się - u mnie też często czas się szybko kończy, a poprawek w pracy sporo
Kruku Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 Animacja jest dobra, staranna ..ale zdaje mi się że sam bieg jest troche jakby na siłe. Lepiej by wyglądało jakby bardziej wyciągał nogi i zginał kręgosłup (dało by to bardziej raptowny i dynamiczny efekt). Daje porady, wytykam błędy a sam nic takiego jeszcze nie zrobiłem :P
Jedistef Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 No i co, że taka data? Tego jeszcze nie skomentowałem, a twórca może looknie ;)
asblaze Napisano 16 Czerwiec 2005 Autor Napisano 16 Czerwiec 2005 :) Przeczytałem.... dziękuję.... projekt był robiony tylko dla wprawy i sprawdzenia umiejętności. Też jako którka przerwa przy Bitwie w której brałem udział :) Nie ma nawet możliwosci poprawienia... bo plik zatarł się ze starosci na dysku :)
Rekomendowane odpowiedzi