Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No miał być 2-godzinny speed..... wyszła 5 godzinna walka z kluczami.... ;)

Założenia :

1. utrwalenie wiadomosci o Spline IK.

2. sprawdzenie siebie (to oblałem :)

http://www.asblaze.com/forum3d/kota.avi

Technika... jak widac kości.

2H rig

3H animacja (wstyd !!!!! ale wiem gdzie popełniłem błedy :)

Żadnych referek... ruch ustawiony z pamieci ;)

Możnaby jeszcze popracować nad ogonem i głową... ale jak na speeda i nauke wystarczy ;)

Pozdrawiam

PS... pozdrowionka dla moich "Kociaków" .. Kocham was ;)

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 3,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo milutko to wygląda ;) Faktycznie przydał by się trochę secondary motion podciągnąć... i jak dla mnie kręgosłup troszkę podkręcić... szczególnie w widoku z góry... powinien się trochę wyginać na boki... a tak to cool :D

Napisano

fajne, mógłbys sie pobawić w coś takiego że np ten klo....kot np lezy, po chwili wstaje, rozgląda sie i podrywa do biegu :)

Napisano

niezle wyglada... fajne ruchy, ale troche te przednie lapy w stawach skokowych (:/ nie wiem czy to mozna tak nazwac - nie jestem weterynarzem :P) nachodza na siebie i troszeczke dziwnie to wyglada... ale ogolnie jest bardzo fajnie :P

pozdro!

Napisano

tez mam obawy codo przednich lap jakos tak za gęsto wygladaja

pzdr

Napisano
  • Autor

Master... takiego mam kota ;) Dzięki za posty.... zapomniałem o tym wątku ;)

Napisano

Ogólnie praca mi się podoba. Bardzo fajna, ale musisz popracowac nad kończynami tylnimi, bo skacze trochę jak królik :). No i ta głowa i ogon...Dopracuj tę prackę, proszę cię, a będziesz mistrzem. A tymi godzinami nie przejmuj się - u mnie też często czas się szybko kończy, a poprawek w pracy sporo

Napisano

Animacja jest dobra, staranna ..ale zdaje mi się że sam bieg jest troche jakby na siłe.

Lepiej by wyglądało jakby bardziej wyciągał nogi i zginał kręgosłup (dało by to bardziej raptowny i dynamiczny efekt).

Daje porady, wytykam błędy a sam nic takiego jeszcze nie zrobiłem :P

Napisano

No i co, że taka data? Tego jeszcze nie skomentowałem, a twórca może looknie ;)

Napisano
  • Autor

:) Przeczytałem.... dziękuję.... projekt był robiony tylko dla wprawy i sprawdzenia umiejętności. Też jako którka przerwa przy Bitwie w której brałem udział :)

Nie ma nawet możliwosci poprawienia... bo plik zatarł się ze starosci na dysku :)