Napisano 20 Listopad 200420 l Witam! model do UT2004, dwie teksturki 512*512 na głowę i kapelusz oraz 1024*1024 na resztę ciała to mój pierwszy model, uczyłem się na nim jak malować tex. dlatego zajęło mi to gdzieś koło miesiąca wciąż widzę parę błędów :(np dłonie) ale już nie chce mi się nad nią siedzieć
Napisano 20 Listopad 200420 l Wow. Jestem pod wrażeniem. Jak dla mnie ekstra. Wydaje mi się, że coś jest nie tak z włosami, ale i tak ogólny efekt jest wyśmienity.
Napisano 20 Listopad 200420 l :) fajnie wyglada i swietnie nalozone tekstury:) pozatym witamy na forum:)
Napisano 20 Listopad 200420 l Wg mnie to troche texturka przyduza ... z szybkich wyliczen około 2,5MB w pamieci karty graf ... ale efekt fajny.
Napisano 21 Listopad 200420 l Wg mnie to troche texturka przyduza ... z szybkich wyliczen około 2,5MB w pamieci karty graf ... ale efekt fajny.Nie wiem w jakim formacie UT przechowuje tekstury, ale 2,5MB wychodzi dla teksturek 16-to bitowych. Przy trybie ARGB 5MB - troche za duzo jak na jedna kowbojke ;)
Napisano 21 Listopad 200420 l spox - kolorystyka mi troche nie lezy ale co tam no i czy ona nie ma za dlugich raczek?? pozdrawiam i gratulije :)
Napisano 21 Listopad 200420 l No tak ... wczoraj bylo pozno no i sie pomyliłem w obliczeniach ... bedzie to 4,5 MB w trybie RGB bo nie sadze zeby UT2004 przechowywał aktorow w trybie RGBA. Apropos w trybie RGBA wychodzi ponad 6MB. Trzeba jeszcze pamietac ze gra moze korzystac ze sprzetowej kompresji, co obniza nam troche wielkosc w pamieci ...
Napisano 21 Listopad 200420 l Autor dzięki za odzew :) co do tekstury to nawet nie zastanawiałem się nad jej wielkością standardowo w ut2004 każdy model ma dwie tekstury 1024*1024 więc i tak trochę oszczędziłem :) a rączki tej panienki... ogólnie model podpięty jest pod gotowego riga z Unreala ("MercFemaleB") i wymusza to te same proporcje ciała (między innymi długośc ręki) żeby mogło się animować bez żadnych skaz włosy i dłonie może jeszcze poprawię ale to już kiedyś... ponieważ właśnie rzeźbię następnego ludka, który pożera mój czas ;)
Napisano 21 Listopad 200420 l Hi! Mi się podaba jak na 1 model to super! Kolor texturek mi pasuje a dłonie to faktycznie trzeba poprawić bo takie jakieś krecie nie ludzkie:] Pozdrawiam, SODA
Napisano 21 Listopad 200420 l jeśli chodzi o długosć rączek to z moich wyliczeń (rozpiętość rąk = wzrost) wynika że są poprostu tak ułożone tak głupio ze na oko trudno ocenić czy są własciwej długośći ale po zmierzeniu okazuje się że są mniej więcej idealne (mam problme z określeniem jak dokładnie jest dopasowana skóra do kości) mieszczą sie w granicach normy... (jeśli ktoś chce w ten sposób mierzyć inne postacie to radzę pamiętać że szersze ramiona mogą zmienić nieco te proporcje)
Napisano 21 Listopad 200420 l wow, bardzo ładnie, tylko oczy coś tam źle się układają, ale spodenki pięknie wyglądają ;]