Napisano 23 Listopad 200420 l Witam Mam pytanie może ktoś orientuje się czy jest inna metoda sterowania przyspieszeniem zaanimowanego obiektu między kluczami jak manipulacja stycznymi na różnych osiach (x,y,z). Problem w tym że nie mogę jakoś wyczuć tej metody i praktycznie zawsze zmieniam tor obiektu przy takiej manipulacji. Dodam jeszcze ze chodzi o program 3ds max v6 lub v7. Pozdrawiam Mirek
Napisano 23 Listopad 200420 l Wersja MAXA nie gra roli.... popracuj z TrackView CurveView :) czy jakośtak :) Nie pamiętam dobrze nazw.... bo używam autoatycznie ;)
Napisano 23 Listopad 200420 l Moze ktos bardziej odpowiedziec na ten temat? bo ja rowniez mam taki problem i nie wiem jak to zmienic zabardzo a pomoc by sie przydala z gory thx
Napisano 23 Listopad 200420 l poczytaj w helpie maxa o Track view ... tam wszystko jest wytlumaczone na temat uzywania kluczy w animacji ....
Napisano 23 Listopad 200420 l Tego nie da się wytłumaczyć tak jak napisał Marcin - track view + majca z podstawówki i wszystko kumasz pozdro
Napisano 23 Listopad 200420 l Autor Dla wyjaśnienia używam właśnie trackview maxa i trybu edycji curve ale chodziło mi o coś innego !! Może jest taka opcja lub plagin który steruje przyspieszeniem obiektu na podobnej zasadzie jak jest to rozwiązane we flashu panel -> frame -> parametr "Easing" !! gdzie sterowanie odbywa sie na zasadzie jednego suwaka przyspieszającego lub opóźniającego bez żadnej ingerencji w tor ruchu obiektu.
Napisano 25 Listopad 200420 l Mirk.... zmień kotrnoler ruchu... bodajrze Linear jest tak skontruowany..... [EDIT]..... nie.... TCB Position!!!!!! [/EDIT]
Napisano 26 Listopad 200420 l zeby miec "Easing" lub to drugie z flasha kliknij RMB na kluczowej klatce w trackview i zmien na interesujacy ciebie wykres "przyspieszenia", to samo ustawienie jest dostepne w zakladce motion/key info