Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Postanowilem w ramach nauki texturowania stworzyc scene przedstawiajaca podworze jakiejs kamienicy. Zalaczam zdjecie na ktorym bede sie wzorowal. Licze na wasza pomoc podczas pracy nad ta scenka.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Jak na razie zaczalem modelowac, ustawilem kamerke(fov35) i tyle.

Napisano

juz chcialem gratulowac swietnej roboty ..ale, hehe pozniej doczytalem koment :|

btw. ta kamienica raczej nie jest z tychow, prawda ?

powodzenia z wizualka. - radzilbym zrobic do plaskich scian dobra mape bump.

Napisano

kiedys Batou robil "studnię" w XSI ... zarąbiscie mu wychodzila ale nie skaczyl ;) bądz tym jedynym i skacz ;)

Napisano
  • Autor

Dobra zamieszczam jeszcze jeden renderek. Kurcze znowu bede spal w pracy:)

sinclar: nie to kamienica w Wadowicach

Marcin: obiecuje ze sie postaram.

Napisano

no mi sie podoba (teraz lece do szkoly, jak wroce to zobacze co z tego wyszlo) narka i pozdrowienia. ps kome trzymam cie za slowo ;)

Napisano

Coś nie bardzo te wysokości i grubości stropów...

Masz tu referencje typowej katowickiej kamienicy w rozwinięciu ścian od podwórza. Jeśli chcesz podeślę Ci na maila większa rozdziałkę

Miłej pracy!

Napisano
  • Autor

Dzieki wielkie MareG, twoja referka na pewno sie przyda(wlasnie mialem problemy z odpowiednia szer i wys okien), ale do scenki siade dopiero w nocy, na razie lece do pracy.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj mialem malo czasu wiec tylko okienka dopasowalem do referki i probna texture na sciane dalem, jeszcze troche modelowania mnie czeka.

Pytanie: czy ktos ma moze link do tutka z ps7, chodzi mi o laczenie dwoch layerow za pomoca maski, aby uzyskac cos podobnego jak w wypadku blend material w maxie???