t0m3k Napisano 2 Grudzień 2004 Napisano 2 Grudzień 2004 PYTANIE: czy przy rozdzielczosci 1280 x 800 i przekatnej ekranu 15.4" (WXGA) system operacyjny i wszystkie programy beda wyswietlac obraz w poprawnych proporcjach?? czy obraz bedzie rozciagniety??
adek Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 prawde mowiac to sam jestem ciekaw skad sie wziley laptopy z matrycami panoramicznymi ... hmmm... obraz nie powinien byc rozciagniety jesli zastosujesz rozdzieloczsc dedykowana
Mateusz Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 ekrany panoramiczne... chyba pierwszy byl jakis laptop apple 17"...
t0m3k Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 konkretnie chodzi o tego laptopa ACER Aspire1522 ale na rynku jest masa laptopow z takimi matrycami, powiedzcie jak to wyglada w praktyce...
t0m3k Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 znam juz odpowiedz bo kupilem tego laptopa :D no wiec przy rozdzielczosci optymalnej 1280x800 obraz ma normalne proporcje a programy maja wiekszy obszar roboczy :) w max'ie mozna sobie rozciagnac boczny pasek narzedziowy na 2 kolumny bez straty na oknach widokowych :) niestety przy innych rozdzielczosciach niz zalecana obraz jest rozciagniety :/ sprawdze jeszcze jak sobie z tym poradzi linux :)
t0m3k Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 cofam text o tym ze przy rozdzialkach innych niz dedykowana obraz jest rozciagniety :) to zalezy od naszego wyboru, w opcjach karty mozna zmienic tak aby obraz byl wyswietlany z zachowaniem proporcji (czarne pasy po bokach) co do linuxa to instalowalem wczoraj Mandrake 10, instalacja bez problemow (od razu rozpoznal matryce panoramiczna i cala istalacja byla fullscreen bez rozciagniecia) niestety przy starcie zacina mi sie po zamontowaniu partycji wymiany :( jutro jade do domu, mam tam jeszcze inne dystrybucje to sproboje z nimi. Podejrzewam ze moze to byc wina dodatkowej partycji na poczatku dysku (2GB linux ja widzial jako HP/Compaq) widzialem w innych laptopach takie partycje do hibernacji ale u mnie chyba sluzy ona do czegos innego...
Rekomendowane odpowiedzi