RoMbi Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Oki, wiec zachecony przez pewnego osobnika postanowilem wystartowac w bitwie. W maxie bawie sie w sumie gdzies od pol roku tak że prosze o wszelaka pomoc i sugestie. Moj model nazywa sie Slimeborg cos bardziej do niego pasuje Potwoor Spagetti :P , rysuneczek niestety nie jest moj (a szkoda) , sciagnolem go z sieci (chyba z tej samej strony co Pablo). Jest to typowy Upior-mutant ;) powstały z martwych pod wpływem jakis magicznych mocy z zaswiatów.
Barył Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 pewnego osobnika powiadasz ;) zycze powodzonka [piwo]i czekam na pierwsze renderki :)
RoMbi Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Napisano 8 Kwiecień 2003 Oki , wiec pierwsze za co sie zabralem to golowa czyli Czaszka :) , za rzuchwe wlasnie sie biore wiec niedlugo bedzie w calosci . A tu pare renderoow i siatka.
RoMbi Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Napisano 8 Kwiecień 2003 No a tu siatka. Tylko nie oczekujcie odemnie ze zrobie idealna kopie tego szkicu, oczywiscie bede sie staral , ale nie wiem czy moje niewielkie umiejetnosci mi na to pozwola :P [Edited on 8-4-2003 by RoMbi]
Pablo Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 heh no fajnie...a wiesz tez sie zastanawialem nad nim czy go wlasnie nie zrobic w bitwie....heeh..ale wybor padl na inego:)...dobrze sie zaczyna tak 3mac
SiD Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 No model jest wypasiony hehe super czaszeczka hehe kurde alez wy sie pniecie ihih
RoMbi Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Napisano 8 Kwiecień 2003 Pablo , milem szczescie ze nie wybrales tego szkicu bo niewiem czy bym proobowal zrobic jakis inny :) . No, a co do pracy to zrobilem szczeke , tylko niewiem czy zrobic uzebienie , moze wstawic tylko pare ząbkoow, co o tym myslicie? A co do pekniec to wezme sie za nie pozniej , narazie to chce skaczyc ogoolny wyglad czaski , pozniej przekonwertuje ja na mesza i pobawie sie w tego typu sprawy. A tu macie rendera
Sharp Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Ja bym dał troche ząbków...napewno ciekawiej by wyglągało:D
Tomek Kosiorek Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 [piwo]ja bym sie nigdy nie odwazyl robic splineami[piwo]ekstra
RoMbi Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Napisano 8 Kwiecień 2003 Oki , nastepny update , zrobilem dolne uzębienie, troche sie tym wszystkim juz zmeczylem, ale warto :) , zamieszczam klimatyczny render, jak bede mial sile to zrobie goorne uzebienie. I dzieki za dobre slowa :)
Nimrod Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Cholera jak mogłem ominąć takie cudo. Coś pięknego ta czaszka. Czekam na dalsze updejty. Mam nadzieje, że będą częste.
Pablo Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 co Ty gadasz ze bys soenie nie dal rady wymodelwac...jasne ze TAK !! jak ta czaskza juz jest esktra..nie doceniasz siebie:][piwo]
Laser Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 czaszka jest gites, ja tez bardzo lubie splajny ale takiego czegos to bym chyba nie wymodelowal, super!!
RoMbi Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Napisano 8 Kwiecień 2003 Wow, ludzie , nie slodzcie mi tutaj ciagle bo w samozachwyt popadne :P , ale dzieki za wypowiedzi , i zalaczam czaszke juz z wszystkimi zebami. Teraz sie wezme chyba za robienie jakis bruzd , pekniec itp , ale niewiem czy jeszcze dzis cos zrobie.
Pablo Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 nie wiem czy ja juz kleiles polowki..ale jesli tak to na czole Ci zostal maly bug:]
Eden-3d Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 czaszka jest super ,tzrymaj tak dalej[piwo]
RoMbi Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 Dzis niestety mam miej czasu niz wczoraj i nie zrobie az tyle ( szkola sux :mad: ). Wziole sie za robienie pekniec na czaszcze i musze powiedziec ze myslalem ze mi to szybciej pojdzie, ale nic. Na razie zorbilem pekniecie na skroni , dorobie jeszcze na czole i jeszcze moze pare mniejszych. Powiedzcie co o tym myslicie , bo ja jeszcze nie jestem do tego przekonany , musze z tym pokombinowac.
RoMbi Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 Zrobilem mu jeszcze dwie szramy i dozucilem \"spagetti\" , z daleka wyglada nieco lepiej.
Barył Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 hehe fajnie to wyglada :D oby tak dalej :) -pozdrawiam :)[piwo]
boowa Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 ZAJE***ZA !!! szał pałi poprostu wymiękam :) Dawno nie widziałem takiej czachy - i jeszcze to spaghetti jak w Zew Cthulu...
Pablo Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 czaszka spoko..tylko te spagheti..nie jest rooche za grube?? przyjzyj sie rysunku
RoMbi Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Napisano 10 Kwiecień 2003 Dosiadlem sie dzis do kompa i zaczolem modelowac korpus mojego Spagetti monsta, no i oto efekt . Jest to w sumie mój pierwszy jakos anatomicznie podobny korpus ( wczesniejsze to byly jakies krzywe boxy :P ) , a napewno pierwszy ze splajnow , ale mosze powiedzec ze coraz bardziej sie przekonuje do splajnow. Jak narazie mam przednia cześc , niedlugo wezme sie za tylna. Nie wszystko wyglada jak u normalego człowieka , ale w koncu spagetti monsta to nie czlowiek :P , Ta szyja jest taka pofaldowana poniewarz bedzie przechodzila tak jakby w spagetti co mu z buzi wystaje.
Pablo Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 heh nooo lepiej ode mnie :)))...co sie doczpie...to tlyko ze tn brzych jakis dziwny..jakby mial hmm...gazy :D...oraz te zebra z boku..jakos dziwnie wygldaja [piwo]
RoMbi Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Napisano 10 Kwiecień 2003 CZe. zrobilem juz plecki , i mam juz caly korpus , brzuch jest taki dziwny bo ma byc , wiesz wkocu to truposz do mu sie wnetrznosci rozkladaja czy cos to pecznieje i ma taki dziwny brzuch :] a pozatym to nie konkurs pieknosci zeby miec piekny brZuch tylko bitewka dziwnych potworkow :D , a te zeberka tak zrobilem zeby taki gladziutki nie byl :] No , a oto caly korpus :]
sanki Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 Czacha jest bardzo spoko. Natomiast zuchwa jakos dziwnie konczy w nia wchodzi, Poza tym spaghetti zbyt drastycznie sie zweza, zamiast zaczynac, powoli i swezac sie coraz bardziej, dostales koncowke jak w olowku, ale tak ogolnie to jest bardzo spoko
KaTrzy Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 no czacha extra... : )... te pekniecia.. hm sa tez tak nagle.. rozumiesz... gladziutka czaszka i nagle dziura.. no nie wiem czy bedzie ja dobrze widac.. z bliska.. ale zawsze to mozna jakies lekkie nieregularnosci zrobic...
RoMbi Napisano 11 Kwiecień 2003 Autor Napisano 11 Kwiecień 2003 Te spagetti bede musial tak robic jak moowsz , bo tez mi sie troche ni podoba , a czache narazie jest czysciutka i gladziutka bo myslalem zeby \" postaarzyc\" ja juz tylko texturami , z texturami to bede mial chyba najwiekszy problem , bo sie niezbyt na tym znam ale sprooboje cos pokombinowac
boms Napisano 11 Kwiecień 2003 Napisano 11 Kwiecień 2003 rombi - co do brzucha, to on nawet u truposzow ma miesni tyle samo, co u zywego czlowieka... zawsze jest to SZESCIOpak, a nie DZIESIECIOpak... :P u Ciebie to wyglada, jakby na brzuchu koles mial pod skora 10 parowek ulozonych rownolegle parami... ;) co do reszty - fajna czacha, tylko troszke kaszaniaste pekniecie... pozdroofki
Pablo Napisano 11 Kwiecień 2003 Napisano 11 Kwiecień 2003 kllata spoko...brzuch ...hmm..to samo co napisal Boms :)..i plecki..uwidocznil troche bym bardziej lopatki..bo gdzies tam gina.. pozdor
felav Napisano 11 Kwiecień 2003 Napisano 11 Kwiecień 2003 Naprawde fajnie to wyglada, ale wciecie na klacie jest chyba troche za ostre cala klata moim zdaniem powinna byc troche bardziej pozaokraglana
Rekomendowane odpowiedzi