Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Proboje i proboje...:(( wlasnie jak zrobic w maxie realistyczna atmosfere ... przy zblizeniu kiedy juz widac dobrze lady i oceany widac tez juz grubosc atmosfery, ktora rozmywa krawedzie kuli ziemskiej.. jak to zrobic? probowalem z glowem, probowalem, z volume light... itd. plus jeszcze problem z tym ze atmosfera jest rozswiietlana tylko tam gdzie swieci slonca po ciemnej stronie tego nie widac.

Pozdrawiam !

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zrob moze druga sfere i ustaw jej gradienta do srodka, a rozswietlenie samo sie zalatwi

Napisano

Można też dodać do tej sfery przezroczystość na fresnelu, by krawędzie nie były ostre.

Napisano

ale druga kulka musi byc, na jednej nie dasz rady;) 3 sfera na chmury i masz ladna ziemie

Napisano
  • Autor
ale druga kulka musi byc, na jednej nie dasz rady;) 3 sfera na chmury i masz ladna ziemie

Nie no , oczywiscie mam kule na color, druga na chmury i 3 na atmosfere ale to ostere zakonczenie i brak lagodnego przejscia nie daje mi spokoju.. :)

Napisano

to blend ci pomoze, jedna mapa na kolor niebieski, druga 100% przezroczysta, a gradien na mask, problem rozwiazany

Napisano
  • Autor

no i mam... dzieki wielkie.. proste jak zwykle ale siedzenie cala noc.. to sami wiecie.. dobra ide spac.. dzieki jeszcze raz.. uratowaliscie mnie!!!!:)

Napisano

hehe, uncle dobrze mówi dać mu wódki. Ale fresnela dla atmosfery też bym dodał.

Napisano

Następnym razem przeszukaj forum... bo ten temat był juz nei raz !!! ;)

mimo wszystki uważm patent uncla za skuteczny, aczkolwiek niekompletny....

Pozdrawiam