cassanunda Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 Proboje i proboje...:(( wlasnie jak zrobic w maxie realistyczna atmosfere ... przy zblizeniu kiedy juz widac dobrze lady i oceany widac tez juz grubosc atmosfery, ktora rozmywa krawedzie kuli ziemskiej.. jak to zrobic? probowalem z glowem, probowalem, z volume light... itd. plus jeszcze problem z tym ze atmosfera jest rozswiietlana tylko tam gdzie swieci slonca po ciemnej stronie tego nie widac. Pozdrawiam !
uncle Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 zrob moze druga sfere i ustaw jej gradienta do srodka, a rozswietlenie samo sie zalatwi
_michal Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 Można też dodać do tej sfery przezroczystość na fresnelu, by krawędzie nie były ostre.
cassanunda Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 dobry pomysl! zaraz sproboje.. ale narazie bawie sie falloff-em na colorze i opacity..
uncle Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 ale druga kulka musi byc, na jednej nie dasz rady;) 3 sfera na chmury i masz ladna ziemie
cassanunda Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 ale druga kulka musi byc, na jednej nie dasz rady;) 3 sfera na chmury i masz ladna ziemie Nie no , oczywiscie mam kule na color, druga na chmury i 3 na atmosfere ale to ostere zakonczenie i brak lagodnego przejscia nie daje mi spokoju.. :)
uncle Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 to blend ci pomoze, jedna mapa na kolor niebieski, druga 100% przezroczysta, a gradien na mask, problem rozwiazany
cassanunda Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 no i mam... dzieki wielkie.. proste jak zwykle ale siedzenie cala noc.. to sami wiecie.. dobra ide spac.. dzieki jeszcze raz.. uratowaliscie mnie!!!!:)
_michal Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 hehe, uncle dobrze mówi dać mu wódki. Ale fresnela dla atmosfery też bym dodał.
asblaze Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 Następnym razem przeszukaj forum... bo ten temat był juz nei raz !!! ;) mimo wszystki uważm patent uncla za skuteczny, aczkolwiek niekompletny.... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi