Abaddon_oc Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Witam, poniżej zamieszczam shoty z wóch poziomów stworzonych pod VHE dla moda do Half Life. Proszę o komentarz :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abaddon_oc Posted December 3, 2004 Author Share Posted December 3, 2004 ... i pozostałe shoty :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuMfrey Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 pierwsze zdjęcie w fajnym klimacie, podoba mi się to przytłumione niebieskie światło i ogólnie budowa pomieszczenia ale te następne to takie "ciemno wszędzie, głucho wszędzie" przydałoby się trochę więcej detali(albo na teksturach, albo dodatkowych obiektów) no i parę świateł żeby to miejscami rozjaśnić (lampy,latarnie?) troszkę pracy i będzie wypas witamy na forum :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abaddon_oc Posted December 3, 2004 Author Share Posted December 3, 2004 hm.. "ciemno wszędzie, głucho wszędzie".. właściwie to o to chodzi (mod ma być horrorem, coś na styl AvP :) aczkolwiek nad wszystkim jeszcze trochę popracuję. Więcej detali.. niestety silnik Half Lifa nie jest zbyt wydajny, jeżeli chodzi o skomplikowaną geometrię samych leveli, ale jak nauczę się nieco 3dMaxa, spróbuję nadrobić modelami. Z teksturami też kiepściutko, max rozd. 256x256 w 256 kolorach.. (a na shotach są, można by powiedzieć "przykładowe", tak na oko, bardzo się do teksturowania jeszcze nie przykładałem :P) Link to comment Share on other sites More sharing options...
haliq Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 Hmm.Z tymi teksturami to będziesz miał problem, bo razi ich powtarzalość. Zdecydowanie najlepiej wyszedł ci ten pierwszy skrinszot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hatred Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 no ten 1 poziom klimatyczny i szczegolowy, babowy glow :) reszta taka pusta troszke i robi wrazenie ze nie wlozyles zaduzo serca w to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abaddon_oc Posted December 6, 2004 Author Share Posted December 6, 2004 Wszystko to jeszcze wstępna faza... na dniach podrasuję co nieco, poszukam lepszych tekstur i pokażę :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witcher Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 No, (hej abaddon, to ja " Half " z gg) widzę że mod będzie wprowadzał dużo modyfikacji w porównaniu ze standartowym HL1. Mój mod niestety nie był aż tak zmodyfikowany, a że wypuściłem go 5 dni przed HL2 to dużym zainteresowaniem się nie cieszył. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abaddon_oc Posted December 8, 2004 Author Share Posted December 8, 2004 a witam, witam...cóż, dużo się nie zmieniło wlaściwie (no może z wyjątkiem pixShaderów), a HL2 to zmora każdego robiącego moda pod HL1 :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts