Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam, poniżej zamieszczam shoty z wóch poziomów stworzonych pod VHE dla moda do Half Life. Proszę o komentarz :))

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

pierwsze zdjęcie w fajnym klimacie, podoba mi się to przytłumione niebieskie światło i ogólnie budowa pomieszczenia

ale te następne to takie "ciemno wszędzie, głucho wszędzie"

przydałoby się trochę więcej detali(albo na teksturach, albo dodatkowych obiektów) no i parę świateł żeby to miejscami rozjaśnić (lampy,latarnie?)

troszkę pracy i będzie wypas

witamy na forum :)

Napisano
  • Autor

hm.. "ciemno wszędzie, głucho wszędzie".. właściwie to o to chodzi (mod ma być horrorem, coś na styl AvP :) aczkolwiek nad wszystkim jeszcze trochę popracuję. Więcej detali.. niestety silnik Half Lifa nie jest zbyt wydajny, jeżeli chodzi o skomplikowaną geometrię samych leveli, ale jak nauczę się nieco 3dMaxa, spróbuję nadrobić modelami. Z teksturami też kiepściutko, max rozd. 256x256 w 256 kolorach.. (a na shotach są, można by powiedzieć "przykładowe", tak na oko, bardzo się do teksturowania jeszcze nie przykładałem :P)

Napisano

Hmm.Z tymi teksturami to będziesz miał problem, bo razi ich powtarzalość. Zdecydowanie najlepiej wyszedł ci ten pierwszy skrinszot.

Napisano

no ten 1 poziom klimatyczny i szczegolowy, babowy glow :) reszta taka pusta troszke i robi wrazenie ze nie wlozyles zaduzo serca w to

Napisano
  • Autor

Wszystko to jeszcze wstępna faza... na dniach podrasuję co nieco, poszukam lepszych tekstur i pokażę :)

Napisano

No, (hej abaddon, to ja " Half " z gg) widzę że mod będzie wprowadzał dużo modyfikacji w porównaniu ze standartowym HL1. Mój mod niestety nie był aż tak zmodyfikowany, a że wypuściłem go 5 dni przed HL2 to dużym zainteresowaniem się nie cieszył. :(

Napisano
  • Autor

a witam, witam...cóż, dużo się nie zmieniło wlaściwie (no może z wyjątkiem pixShaderów), a HL2 to zmora każdego robiącego moda pod HL1 :P