Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

powiedzcie mi jak za pomocą brazil'a albo gdzie sie przestawia własciwosci cieni w brazilu uzyskac taki efekt - chodzi mi o cienie (autor rendera nieodpowiada) ;) dzieki i nara

TT_1_DOF_prev.jpg

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

khem jesli mozna nazwac to cieniem to jest to cien ze skylighta i wczym problem w lumaserver czy jakos tak masz przeciez

Napisano
  • Autor

czekajta j apokaze zaraz render, luma jest i gsc server tez a cien jest jaki jest c.JPG

Napisano

jak bedziesz mial podwozie kola i inne to bedzie taki cien a moze AO jak trzeba

Napisano
  • Autor

to powiedz mi teraz co to jest AO :D ? (no co w koncu to forum to pytam ;))

Napisano
  • Autor

no rzeczywiscie babolków niema (razem to sie pisze?) a co do sprawy rozchodzenia cienia to moze tak jak mówi Bzyku (jak bedzie podwozie to moze bedzie to innaczej wyglądac) , dobra Dzięki wszystkim za pomoc (wogóli dzisiaj mam dobry dzień :D(wyszedłem na półrocze z wszystkiego i jeszcze znalazłem fajny lakier, i jeszcze pomogliscie :D żyć nieumierac ;)

Napisano
  • Autor

sam niewiem, w renderach niebardzo kumam, zwiekszenie podanych wartosci wpłyneło na jego jakosc ale to jeszcze nie to samo, na renderze audicy cien jakgdyby jest ze wszystkich stron i podłog ałapie troche swiatła samochodu, u mnie wygląda to tak

render.jpg

to nie to samo :(

ps.niesmiac sie z modelu - wiem ze maska załamuje odbicie ale nieiwiem czemu - siatka prosta bez zadnych wgniecen :/

Napisano

eh ... ktos ci mowil juz to

jak wymodelujesz kola i podwozie tak zeby nie bylo tam wneki to bedize rzucalo czarnyt cien pod samochodem ...

jak chcesz sprawdzic to zrob 4 cylindry i ze splinów zrob tak jak by maske podwozia zeby zakrylo wszystko

Napisano

A mi sie wydaje że ta TT'ka jest po prostu oswietlona rectangle area light od gory, a nie skylightem :)

Napisano

hehe no mozliwe razem z wlaczoną opcja renderable i swiatlo mialo by tez funkcje odbijania sie w masce ...

Napisano
  • Autor

dobr ajest render , wstawiłem te cylinderki i jak narazie jestem zadowolony z efektu (wiem nic wielkiego ale jak na mnie to i tak dobrze), dobra tu jest render, pracuje jeszcze nad łapaniem przez podłoge troche światełka od samochodu. pozdro i dzięki za pomoc.

carr.jpg

Napisano

ta TT'tka to bankowo skylight(70%) i jakis rec light 30%, pewnie plane samoswiecacy ponad autem zeby sie cos odbijalo dla oszczednosci czasu renderingu.