Hindus Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 powiedzcie mi jak za pomocą brazil'a albo gdzie sie przestawia własciwosci cieni w brazilu uzyskac taki efekt - chodzi mi o cienie (autor rendera nieodpowiada) ;) dzieki i nara
Marcin Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 to skylight poprostu ... troche drk i bright multiplierem poprawione
Bzyku Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 khem jesli mozna nazwac to cieniem to jest to cien ze skylighta i wczym problem w lumaserver czy jakos tak masz przeciez
Hindus Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 czekajta j apokaze zaraz render, luma jest i gsc server tez a cien jest jaki jest
Bzyku Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 jak bedziesz mial podwozie kola i inne to bedzie taki cien a moze AO jak trzeba
Hindus Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 to powiedz mi teraz co to jest AO :D ? (no co w koncu to forum to pytam ;))
Kulki Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 hinduxxx Tobie chodzi o VIEW RATE chyba. zwieksz do 25 gdzies tak.
Myszek Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 http://myszek17.webpark.pl/tutoriale/3dsmax/carpaint/1.html moze sie przydac :]
Hindus Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 no rzeczywiscie babolków niema (razem to sie pisze?) a co do sprawy rozchodzenia cienia to moze tak jak mówi Bzyku (jak bedzie podwozie to moze bedzie to innaczej wyglądac) , dobra Dzięki wszystkim za pomoc (wogóli dzisiaj mam dobry dzień :D(wyszedłem na półrocze z wszystkiego i jeszcze znalazłem fajny lakier, i jeszcze pomogliscie :D żyć nieumierac ;)
Darthapul Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 A moze to kwestie shadow quality i i ntegrity?
Hindus Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Napisano 4 Grudzień 2004 sam niewiem, w renderach niebardzo kumam, zwiekszenie podanych wartosci wpłyneło na jego jakosc ale to jeszcze nie to samo, na renderze audicy cien jakgdyby jest ze wszystkich stron i podłog ałapie troche swiatła samochodu, u mnie wygląda to tak to nie to samo :( ps.niesmiac sie z modelu - wiem ze maska załamuje odbicie ale nieiwiem czemu - siatka prosta bez zadnych wgniecen :/
Marcin Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 eh ... ktos ci mowil juz to jak wymodelujesz kola i podwozie tak zeby nie bylo tam wneki to bedize rzucalo czarnyt cien pod samochodem ... jak chcesz sprawdzic to zrob 4 cylindry i ze splinów zrob tak jak by maske podwozia zeby zakrylo wszystko
kozioo Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 A mi sie wydaje że ta TT'ka jest po prostu oswietlona rectangle area light od gory, a nie skylightem :)
Marcin Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 hehe no mozliwe razem z wlaczoną opcja renderable i swiatlo mialo by tez funkcje odbijania sie w masce ...
Kulki Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 normalnie WIP sie robi;) PROWOKACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Hindus Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Napisano 4 Grudzień 2004 dobr ajest render , wstawiłem te cylinderki i jak narazie jestem zadowolony z efektu (wiem nic wielkiego ale jak na mnie to i tak dobrze), dobra tu jest render, pracuje jeszcze nad łapaniem przez podłoge troche światełka od samochodu. pozdro i dzięki za pomoc.
fotoas Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 ta TT'tka to bankowo skylight(70%) i jakis rec light 30%, pewnie plane samoswiecacy ponad autem zeby sie cos odbijalo dla oszczednosci czasu renderingu.
Rekomendowane odpowiedzi