Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

powiedzcie mi jak za pomocą brazil'a albo gdzie sie przestawia własciwosci cieni w brazilu uzyskac taki efekt - chodzi mi o cienie (autor rendera nieodpowiada) ;) dzieki i nara

TT_1_DOF_prev.jpg

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

khem jesli mozna nazwac to cieniem to jest to cien ze skylighta i wczym problem w lumaserver czy jakos tak masz przeciez

Napisano
  • Autor

czekajta j apokaze zaraz render, luma jest i gsc server tez a cien jest jaki jest c.JPG

Napisano

jak bedziesz mial podwozie kola i inne to bedzie taki cien a moze AO jak trzeba

Napisano
  • Autor

to powiedz mi teraz co to jest AO :D ? (no co w koncu to forum to pytam ;))

Napisano
  • Autor

no rzeczywiscie babolków niema (razem to sie pisze?) a co do sprawy rozchodzenia cienia to moze tak jak mówi Bzyku (jak bedzie podwozie to moze bedzie to innaczej wyglądac) , dobra Dzięki wszystkim za pomoc (wogóli dzisiaj mam dobry dzień :D(wyszedłem na półrocze z wszystkiego i jeszcze znalazłem fajny lakier, i jeszcze pomogliscie :D żyć nieumierac ;)

Napisano
  • Autor

sam niewiem, w renderach niebardzo kumam, zwiekszenie podanych wartosci wpłyneło na jego jakosc ale to jeszcze nie to samo, na renderze audicy cien jakgdyby jest ze wszystkich stron i podłog ałapie troche swiatła samochodu, u mnie wygląda to tak

render.jpg

to nie to samo :(

ps.niesmiac sie z modelu - wiem ze maska załamuje odbicie ale nieiwiem czemu - siatka prosta bez zadnych wgniecen :/

Napisano

eh ... ktos ci mowil juz to

jak wymodelujesz kola i podwozie tak zeby nie bylo tam wneki to bedize rzucalo czarnyt cien pod samochodem ...

jak chcesz sprawdzic to zrob 4 cylindry i ze splinów zrob tak jak by maske podwozia zeby zakrylo wszystko

Napisano

A mi sie wydaje że ta TT'ka jest po prostu oswietlona rectangle area light od gory, a nie skylightem :)

Napisano

hehe no mozliwe razem z wlaczoną opcja renderable i swiatlo mialo by tez funkcje odbijania sie w masce ...

Napisano
  • Autor

dobr ajest render , wstawiłem te cylinderki i jak narazie jestem zadowolony z efektu (wiem nic wielkiego ale jak na mnie to i tak dobrze), dobra tu jest render, pracuje jeszcze nad łapaniem przez podłoge troche światełka od samochodu. pozdro i dzięki za pomoc.

carr.jpg

Napisano

ta TT'tka to bankowo skylight(70%) i jakis rec light 30%, pewnie plane samoswiecacy ponad autem zeby sie cos odbijalo dla oszczednosci czasu renderingu.