Witcher Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Witam ponownie wszystkich. Postanowiłem wykonać model jednego z najlepszych pojazdów (wg mnie). Model wymaga jeszcze kilku poprawek no i teksturowania. Jak na razie to ma 744 faces i 800 Verteksów. (będą jeszcze dwa koła po 73 faces każde). Myślę że 1000, [GÓRA 1200 faces] nie przekrocze, więc model jest LP :). chyba że będzie robione wnętrze, jakby trzebabyło tym pojazdem jeździć. Siateczka wg życzen (oczywiście gdzie niegdzie można ja jeszcze zoptymalizować bez straty kształtu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweb Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Ktoś mi kiedyś powiedział: "Nigdy nie widziałem samochodu zrobionego z jednej blachy" No to było tak popraw okolice świateł. Popraw troche przednie dadkole z prawej strony. Aha i pokaż siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Nie texturuj felg fotką. Teraz wyglądają ok, ale wyobraź sobie że to koło się obraca. Będziesz miał cień u góry. Może wyjść fajnie. Ja kiedyś robiłem syrenkę sport ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 fajnie fanjnie ale kiedy bedzie jakis update:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witcher Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2004 Wstępny teksturing. Teraz jest 1160 Faces. Tekstura do poprawy, widać gdzie niegdzie gwałtowne przejścia kolorów. Kilka zrzutów oteksturowanej Syrenki: przód i bok przód i bok 2 bok tył tył i bok wada tekstury Ogólnie do poprawy wg mnie jest: poprawić trochę błotniki, teksturę i oteksturowanie przedniej maski, bo jest "nierzeczywiste". Może jeszcze postaram się okroić trochę liczbę trójkątów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Popracuj nad grupami cieniowania bo źle blotniki Ci cieniuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Troszkę za kwadratowa te syrenka jakaś. Też właśnie wykańczam texturkę syrenki, ale mniej jeżdżącej:] texturki przyjemne tylko te błędy.... poprawisz i będzie Coolio Iglesias:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinoza Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 ... troche mi maska nie lezy , tzn wydaje mi sie ze w oryginale inaczej wyglada profil w przedniej czesci , ale moze sie mylę....nie mam teraz zadnej referki .. ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witcher Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2004 Tak maska jednak była trochę źle wyprofilowana, ale już to poprawiłem, zmieniłem też teksturę na przodzie, ale i tak jest jeszcze do poprawy. poprawiona maska z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witcher Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2004 Aha, kto chce referki do Syreny niech w wyszukiwarce grafiki Google wpisze: syrena3r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witcher Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2004 hmm, błąd, nalezy wpisać: syrena3r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witcher Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2004 Hmm, przerobiłem Syrenkę na model 105. Zmieniłem też kilka rzeczy, teraz tylko tekstura została do poprawy, ale w tym mi kolega pomoże, jak wszystko będzie skończone, dam znać. A teraz się biorę za Fiata 125p. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi