Napisano 4 Grudzień 200420 l Witam ponownie wszystkich. Postanowiłem wykonać model jednego z najlepszych pojazdów (wg mnie). Model wymaga jeszcze kilku poprawek no i teksturowania. Jak na razie to ma 744 faces i 800 Verteksów. (będą jeszcze dwa koła po 73 faces każde). Myślę że 1000, [GÓRA 1200 faces] nie przekrocze, więc model jest LP :). chyba że będzie robione wnętrze, jakby trzebabyło tym pojazdem jeździć. Siateczka wg życzen (oczywiście gdzie niegdzie można ja jeszcze zoptymalizować bez straty kształtu)
Napisano 4 Grudzień 200420 l Ktoś mi kiedyś powiedział: "Nigdy nie widziałem samochodu zrobionego z jednej blachy" No to było tak popraw okolice świateł. Popraw troche przednie dadkole z prawej strony. Aha i pokaż siatke
Napisano 4 Grudzień 200420 l Nie texturuj felg fotką. Teraz wyglądają ok, ale wyobraź sobie że to koło się obraca. Będziesz miał cień u góry. Może wyjść fajnie. Ja kiedyś robiłem syrenkę sport ;)
Napisano 8 Grudzień 200420 l Autor Wstępny teksturing. Teraz jest 1160 Faces. Tekstura do poprawy, widać gdzie niegdzie gwałtowne przejścia kolorów. Kilka zrzutów oteksturowanej Syrenki: przód i bok przód i bok 2 bok tył tył i bok wada tekstury Ogólnie do poprawy wg mnie jest: poprawić trochę błotniki, teksturę i oteksturowanie przedniej maski, bo jest "nierzeczywiste". Może jeszcze postaram się okroić trochę liczbę trójkątów.
Napisano 9 Grudzień 200420 l Troszkę za kwadratowa te syrenka jakaś. Też właśnie wykańczam texturkę syrenki, ale mniej jeżdżącej:] texturki przyjemne tylko te błędy.... poprawisz i będzie Coolio Iglesias:]
Napisano 9 Grudzień 200420 l ... troche mi maska nie lezy , tzn wydaje mi sie ze w oryginale inaczej wyglada profil w przedniej czesci , ale moze sie mylę....nie mam teraz zadnej referki .. ???
Napisano 9 Grudzień 200420 l Autor Tak maska jednak była trochę źle wyprofilowana, ale już to poprawiłem, zmieniłem też teksturę na przodzie, ale i tak jest jeszcze do poprawy. poprawiona maska z przodu
Napisano 9 Grudzień 200420 l Autor Aha, kto chce referki do Syreny niech w wyszukiwarce grafiki Google wpisze: syrena3r
Napisano 14 Grudzień 200420 l Autor Hmm, przerobiłem Syrenkę na model 105. Zmieniłem też kilka rzeczy, teraz tylko tekstura została do poprawy, ale w tym mi kolega pomoże, jak wszystko będzie skończone, dam znać. A teraz się biorę za Fiata 125p. :)