Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie wszystkich. Postanowiłem wykonać model jednego z najlepszych pojazdów (wg mnie). Model wymaga jeszcze kilku poprawek no i teksturowania. Jak na razie to ma 744 faces i 800 Verteksów. (będą jeszcze dwa koła po 73 faces każde). Myślę że 1000, [GÓRA 1200 faces] nie przekrocze, więc model jest LP :). chyba że będzie robione wnętrze, jakby trzebabyło tym pojazdem jeździć. Siateczka wg życzen (oczywiście gdzie niegdzie można ja jeszcze zoptymalizować bez straty kształtu)

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ktoś mi kiedyś powiedział: "Nigdy nie widziałem samochodu zrobionego z jednej blachy"

No to było tak popraw okolice świateł. Popraw troche przednie dadkole z prawej strony. Aha i pokaż siatke

Napisano

Nie texturuj felg fotką. Teraz wyglądają ok, ale wyobraź sobie że to koło się obraca. Będziesz miał cień u góry.

Może wyjść fajnie. Ja kiedyś robiłem syrenkę sport ;)

Napisano
  • Autor

Wstępny teksturing. Teraz jest 1160 Faces. Tekstura do poprawy, widać gdzie niegdzie gwałtowne przejścia kolorów. Kilka zrzutów oteksturowanej Syrenki:

przód i bok

przód i bok 2

bok

tył

tył i bok

wada tekstury

Ogólnie do poprawy wg mnie jest: poprawić trochę błotniki, teksturę i oteksturowanie przedniej maski, bo jest "nierzeczywiste". Może jeszcze postaram się okroić trochę liczbę trójkątów.

Napisano

Troszkę za kwadratowa te syrenka jakaś.

Też właśnie wykańczam texturkę syrenki, ale mniej jeżdżącej:] texturki przyjemne tylko te błędy.... poprawisz i będzie Coolio Iglesias:]

Napisano

... troche mi maska nie lezy , tzn wydaje mi sie ze w oryginale inaczej wyglada profil w przedniej czesci , ale moze sie mylę....nie mam teraz zadnej referki .. ???

Napisano
  • Autor

Aha, kto chce referki do Syreny niech w wyszukiwarce grafiki Google wpisze: syrena3r

Napisano
  • Autor

Hmm, przerobiłem Syrenkę na model 105. Zmieniłem też kilka rzeczy, teraz tylko tekstura została do poprawy, ale w tym mi kolega pomoże, jak wszystko będzie skończone, dam znać. A teraz się biorę za Fiata 125p. :)