Jump to content

Popsuło się coś z bevelem!!!???

El Wieczor

Recommended Posts

Nigdy nic takiego nie widziałem!!! Zrobiłem sobie kawałek potworka z cylindra, potem pozmieniałem troche vertexy i na końcu poextrudowałem i pobevelowałem i... w tych miejscach tekstura się chrzani! UVW Map nie pomaga! Dla przykładu zamieszczam obrazek, jak to wygląda w veiewporcie (i renderze też). Box był otexturowany dobrze a jak zacząłem wyciągać to coś takiego! Wcześniej nigdy tak nie było. Inne obiekty też teraz się nie dają extrudować. A jeszcze wczoraj było cacy. Coś włączyłem!!?? Na innym pliku to samo!

ale właśnie chodzi o to,że coś się zwaliło bo wcześniej nawet jak extrudowałem, to było widać teksturę a teraz po uzyciu unwrap na innym obiekcie przed wymodelowaniem obecnego coś nie gra. I to już na wszystkich obiektach. Coś spieprzyłęm tym unwrapem i nie wiem teraz jak ro wyłączyć.

ale właśnie chodzi o to,że coś się zwaliło bo wcześniej nawet jak extrudowałem, to było widać teksturę a teraz po uzyciu unwrap na innym obiekcie przed wymodelowaniem obecnego coś nie gra. I to już na wszystkich obiektach. Coś spieprzyłęm tym unwrapem i nie wiem teraz jak ro wyłączyć.

hmm, sory ale sie zakrecilem ;), moglbys napisac dokladnie krok po kroku co robisz i co nie tak wychodzi? (ostatnio prawie nie sypiam wiec moze dlatego tak ciezko cos mi zrozumiec ;))

jak zmieniles cos w modyfikatorze w UnwarpUVW to raczej niemozliwe zeby mialo to wplyw na wszystkie inne obiekty w maxie, bo za kazdym razem po wybraniu Unwarp'a ustawienia sa domyslne (choc ostatnio go wiele nie uzywalem wiec moge sie mylic)

wiec jakbys mogl opisz po kolei ok