denispl Napisano 8 Grudzień 2004 Napisano 8 Grudzień 2004 mam problem otoz tworze animacje po torze narzedziem GUIDE i wychodzi mi to tak jak oczekiwalem z tym ze nie moge stworzyć innej podobnej animaji dla inneg obiektu ale w tym samym dokumencie czy wie ktos dlaczego?
leander Napisano 8 Grudzień 2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Jesli mowa o flashu, to dzialaj na oddzielnych warstwach.
denispl Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Napisano 8 Grudzień 2004 działam na oddzielny chwarstwach i wczesniej nie miałem z tym problemu ale teraz gdy próbuje robic to ponownie nic nie wychodzi, na prawde jestem w kropce..
Solaker Napisano 8 Grudzień 2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Hmm... na pewno na osobnej warstwie masz "tor" a na poniższej symbol podpięty w ruch? Pokaż .fla, a zobaczy się w czym problem :>
sbx Napisano 8 Grudzień 2004 Napisano 8 Grudzień 2004 obiekt umiesc w symbolu1, a symbol2 z animacja w nastpnym sybolu3 ktory zduplukuj a pozniej zmieniaj tylko obiekty w sybolu1 :)
denispl Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Napisano 8 Grudzień 2004 Solaker mam layer1 w niej umieściłem animacje "po torze", następnie stworzyłem drugą warstwe i ponownie chciałem stworzyć podobną animacje po torze jak w warstwie pierwszej ale nie mam (w warstwie 2) aktywnego pola GUIDE.. inaczej juz ci tego nie potrafie wytłumaczyc :)
denispl Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Napisano 8 Grudzień 2004 sbx dzieki za pomoc moze coś z tego wyjdzie :)
sbx Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 wydzie, bo to podstawy flasha, tylko pamietaj o zduplikowaniu tego klipa, a jesli robisz to ze skryptu to oczywscie wpierw zduplikuj a pozniej podmieniaj symbole na nizszym poziomie - a najlatwiej mozesz podnieniac skryptem skaczac do odpowiedniej klatki sybola ktory zawiera rozne "obiekty" w roznych klatkach
leander Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 Solaker mam layer1 w niej umieściłem animacje "po torze", następnie stworzyłem drugą warstwe i ponownie chciałem stworzyć podobną animacje po torze jak w warstwie pierwszej ale nie mam (w warstwie 2) aktywnego pola GUIDE.. inaczej juz ci tego nie potrafie wytłumaczyc :) Pewnie chcesz dorobic sciezke do sciezki. Jesli animujesz nastepny przedmiot dodaj 3 warstwe i do niej sciezke. Ale generalnie chyba nie wiem jaki masz problem :) Moze obrazek cos pomoze.
denispl Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Napisano 10 Grudzień 2004 juz wszystko jest ok! thx wszystkim :D
Rekomendowane odpowiedzi