denispl Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 mam problem otoz tworze animacje po torze narzedziem GUIDE i wychodzi mi to tak jak oczekiwalem z tym ze nie moge stworzyć innej podobnej animaji dla inneg obiektu ale w tym samym dokumencie czy wie ktos dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leander Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Jesli mowa o flashu, to dzialaj na oddzielnych warstwach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denispl Posted December 8, 2004 Author Share Posted December 8, 2004 działam na oddzielny chwarstwach i wczesniej nie miałem z tym problemu ale teraz gdy próbuje robic to ponownie nic nie wychodzi, na prawde jestem w kropce.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solaker Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Hmm... na pewno na osobnej warstwie masz "tor" a na poniższej symbol podpięty w ruch? Pokaż .fla, a zobaczy się w czym problem :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbx Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 obiekt umiesc w symbolu1, a symbol2 z animacja w nastpnym sybolu3 ktory zduplukuj a pozniej zmieniaj tylko obiekty w sybolu1 :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
denispl Posted December 8, 2004 Author Share Posted December 8, 2004 Solaker mam layer1 w niej umieściłem animacje "po torze", następnie stworzyłem drugą warstwe i ponownie chciałem stworzyć podobną animacje po torze jak w warstwie pierwszej ale nie mam (w warstwie 2) aktywnego pola GUIDE.. inaczej juz ci tego nie potrafie wytłumaczyc :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
denispl Posted December 8, 2004 Author Share Posted December 8, 2004 sbx dzieki za pomoc moze coś z tego wyjdzie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbx Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 wydzie, bo to podstawy flasha, tylko pamietaj o zduplikowaniu tego klipa, a jesli robisz to ze skryptu to oczywscie wpierw zduplikuj a pozniej podmieniaj symbole na nizszym poziomie - a najlatwiej mozesz podnieniac skryptem skaczac do odpowiedniej klatki sybola ktory zawiera rozne "obiekty" w roznych klatkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
leander Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Solaker mam layer1 w niej umieściłem animacje "po torze", następnie stworzyłem drugą warstwe i ponownie chciałem stworzyć podobną animacje po torze jak w warstwie pierwszej ale nie mam (w warstwie 2) aktywnego pola GUIDE.. inaczej juz ci tego nie potrafie wytłumaczyc :) Pewnie chcesz dorobic sciezke do sciezki. Jesli animujesz nastepny przedmiot dodaj 3 warstwe i do niej sciezke. Ale generalnie chyba nie wiem jaki masz problem :) Moze obrazek cos pomoze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denispl Posted December 10, 2004 Author Share Posted December 10, 2004 juz wszystko jest ok! thx wszystkim :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts