Napisano 10 Grudzień 200420 l Witam Mój pojazd jest ukończony w ok. 80% Będę dodawał do niego jeszcze kilka detali, poprawię trochę lufę no i skorzystam chętnie z waszych porad. Goździk prezentuje sie następująco:
Napisano 10 Grudzień 200420 l OOOOO w morde, jak zobaczyłem pierwszy render to aż sie przestraszyłem :D A tak na poważnie to model bardzo mi sie podoba, nie widze błędów (chociaż na czołgach sie nie znam :P), czekam na teksturki i final render :D Pozdro...
Napisano 10 Grudzień 200420 l Wydaje się być całkiem wporządku, jednak jak dla mnie brakuje mu "tego czegoś" i nie potrafie określić czego. Patrząc na nazwę "Goździk" spodziewałem się kawiatka a nie pierwszego rendera który mnie wystraszył :). Ogólnie mi się podoba. +.
Napisano 10 Grudzień 200420 l To samo co wyżej :) Przestraszyłem się pierwszego oraz bardzo mi się podoba... Powodzenia...
Napisano 11 Grudzień 200420 l I mnie zastrzelil pierwszy render :). Fajna Pracka. Mozesz dodac jeszcze siateczke?
Napisano 11 Grudzień 200420 l Autor Dzięki za komenty, oto kolejne rendery z dodanymi kilkoma szczegółami i siatka.
Napisano 11 Grudzień 200420 l no model fajny a brak tego czegos spowodowany jest chyba tym, ze jest na nim wiele pustych obszarow ktorych przeciez na sile nie mozna wypelnic ;] bo co niby tam dorobic?;] pozatym ten czolg sam w sobie jakis niewymiarowy sie wydaje ;] a po nazwie gozdzik spodziewalem sie gazika-tego jeepa;] podobna nazwa ;]
Napisano 11 Grudzień 200420 l Autor Maf -> Jak na czołg jest on niewymiarowy, bo faktycznie nie jest to czołg tylko działo samobieżne :). I jest tam wiele pusych obszarów, ale i kilku rzeczy nie zrobiłem jeszcze na moim obiekcie. Dla porównania zamieszczem kilka fotek ogrinalnego Gozdzika.
Napisano 11 Grudzień 200420 l Jak tak patrze to wydaje mi sie ze zmieniles mu troche proporcje ..ale ja snie nie znam ;)
Napisano 11 Grudzień 200420 l ano faktycznie, to dzialo samobierzne;] poszlem na zywiol i nie zauwazylem :)
Napisano 11 Grudzień 200420 l Autor maf -> :) PPK -> no więc tak, modeluję z boxa o rzeczywistych wymiarach gozdzika, ale żeby już nie było niedomówień to minimalnie zwiękrzyłem wysokość wieżyczki i zmieniłem trochę ustawienie kamery i teraz powinno być już OK.
Napisano 12 Grudzień 200420 l ładne, tylko przydałoby się coś na boku, nad gąsienicami, bo jest tam pusto w porownaniu z resztą pojazdu.
Napisano 12 Grudzień 200420 l możesz napisać nieco więcej o tym dziale albo podać jego numer i pełną nazwę? chciałbym sobie poczytać więcej ;)
Napisano 12 Grudzień 200420 l Autor pełna nazwa to: Samobieżna haubica 2S1 "Goździk" kod NATO: M-1974 Tutaj masz fajnego arta o tym: http://softland.com.pl/aerojac/gozdzik/gozdzik.html