Ania Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 prosze mowic co moge poprawic/zrobic inaczej/czego unikac w nastepnej pracy. ze moglo by byc lepiej sama widze, ale nie wiem co robie zle. tego tu juz nie zmienie, bo juz to fiksatywa potraktowalam, ale przy nastepnym moze sie lepiej uda. kredki pastelowe. przepraszam za kolory, troche dziwnie na komputerze wygladaja. mam jeszcze pytanie, jak najlepiej fotografowac prace zeby kolory zostaly w miare takie same? czy lepiej przy swietle dziennym, czy sztucznym, i na co zwracac uwage?
Ania Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Napisano 10 Grudzień 2004 i jeszcze zdjecie referencyjne przy czym o realizm mi asz tak bardzo nie chodzilo
Hindus Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 fajne - ja niewiem co ty od tego chcesz :D
Luke3D Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 1. tytuł 2. Czy on przypadkiem sie nie upił 3. Bo raczej depresji nie ma 4. Fajnie wykonany rysunek 5. Tak trzymać
Georgas Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 Podoba mi sie twoje dzieło (może kiedyś też tak będe umiał robić a może i lepiej ;P )
Dark Hunter Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 Dal mnie O.K, ale to wszyztko jakies NIE(czyste),,, Chociaż powiem że mam podobny styl...[troszke dziwne ze wogule nie ma czarnego.:))zabraklo kredek :):):)co?
Ania Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Napisano 10 Grudzień 2004 luke, nie wiem czy ma depresje czy sie upil czy tylko spi, pod zdjeciem byl podpis ze ten kto zrobil zdjecie tez tego nie wie. dark hunter, ze nieczyste, chodzi ci o to ze kreski chaotyczne? sproboje nad tym popracowac. czarny w pastelach czesto wyglada bardzo brudno, przynajmniej w moim wykonaniu, bo jak ja to rozmazuje palcem to potem mam ten czarny wszedzie. wydawalo mi sie ze bedzie lepiej zrobic bez czarnego. byc moze to blad.
Dark Hunter Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 Może i masz racje.. widzialem twoje pracki, i tak jestes profesionalistka... Moze z tymi kreskami to takie pierwsze wrażenie. Pracka wygląda mi na w 70-80% skończoną, nie wim co jeszcze dodac... Może tylko poprawić cienie, kontóry i inne takie pierdółki...:P
Ania Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Napisano 11 Grudzień 2004 jeszce raz sie pytam, jak robic zdjecie rysunku zeby mialo w miare przyzwoite kolory? dziekuje za odpowiedzi. dark hunter, profesionalistka nie jestem i nie bede, dlatego sie pytam o opinie. i biore je pod uwage.
RK Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 IMHO trochę Ci gama kolorystyczna się rozjechała- trochę tego, trochę tamtego i w efekcie brak jakiejś wyraźnej dominanty, czegoś co by ustawiało całość. Dodatkowo gdzieś zniknął mocny kontrast walorów który robił fotkę ciekawą. Co do zdjęć- na zajęciach z fotografiki na konserwacji zabytków zawsze radzili żeby robić bez lampy, przy świetle dziennym ale nie bezpośrednim (na dworze w cieniu drzewa, pod ścianą itp.) Długi czas naświetlania, drobne ziarno i powinno być ok.
Rekomendowane odpowiedzi