Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czołem

Mam taki problem: Wyeksportowałem z premiera (v 6,5) filmik do photoshopa w formacie filmstrip, potem w photoshpoie zapisałem to jako .psd i tu doznałem szoku :) nie można spowrotem zapisać tego do filmstrip. wie ktoś jak to zrobić ? Sprawa jest bardzo pilna

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

No to po co spamujesz ?

A tak wogóle to przeczytałem w helpie że po zmianie na psd nie da sie spowrotem na flm ale może jest jakaś metoda obejścia ? Jakiś trick czy coś takiego ?:)

Napisano

nie znam Premiera bo robię wszystko w Uleadzie Video Editor a tam jest opcja Convert Image sequence file. ( W Premierze też coś takiego powinno być tylko pewnie się inaczej nazywa ) - wskazujesz wtedy tylko pierwszy plik w katalogu i powinien zrobić sobie konwersje ze wszystkich obrazków w katalogu do jednego pliku z którego poźniej możesz zrobić avika albo innego filmstripa :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

jaras, tylko że to nie jest sekwencja obrazkow ale plik flm który ma wszystkie klatki w sobie, plik już jest obrobiony i zapisany wlasnie w formacie psd, problem w tym żeby go teraz spowrotem przenieść do premiera jako film

Napisano

to raczej nie mozliwe:( na logike psd to format (chyba) pojedynczych obrazow i ciezko Ci bedzie to skonwertowac do filmu:( (moge sie mylic ja to tylko tak na logike biore:)) pozdrawiam

Napisano

moze to zajmie troche czasu ale mozesz to sprubowa pociac na pojedyncze klatki i pozapisywac je osobno. potem w premierze zlozyc je w film.

chyba to bedzie rozwiazanie jezeli tak ci na tym zalezy, inny sposob nie przychodzi mi do glowy.

Napisano
  • Autor

tak, tez tym myślałem ale musiałbym chyba z tydzień siedzieć zwłaszcza że mój komp ledwo wyrabia z tym filmstripem