Napisano 15 Grudzień 200420 l Witam zrobilem sobie taka mala scenke zeby sie oderwac od codziennej pracy:( ale nie moge sobie poradzic z jedna rzecza mianowcie szklem na ktorym robia sie bardzo brzydkie, nierealistyczne odbicia:( jak to naprawic? bo ja nie mam zadnego pojecia:( pozdrawiam
Napisano 15 Grudzień 200420 l a ze złe to widać, jednak najładniejsze szkło jakie widziałem wychodziło z mentala, z mentalowskich glass(physic_phen), glass(lume) i odpowiednich DSG Material, c do brazila to nei wiem, ale może zmniejszyć odbicia bo szkło to głównie refraction chyba, no i moze oświetlenie
Napisano 15 Grudzień 200420 l Autor ale wlasnie fajnie by bylo zeby to odbijalo otoczenie ale ladnie a tutaj to wyglada tragicznie:(
Napisano 16 Grudzień 200420 l Hey Piotr a jakie ty chcesz miec tam odbicia?? Jak scanline render to pamietaj o refraction albo HDRI image, takze jak chcesz miec odbicie to musis miec cos na gurze zeby sie odbijalo, ja bym ci radzil darmowy VRAY renderer, szklo z vray jest zajewiste... no do do pracy teraz LOL narka.
Napisano 16 Grudzień 200420 l Morph, poczytaj sobie kilka postów wyżej co do użytego rendera, co do szkła to może nałoż mapę falloff na odbicia, włącz 2-sided. A tak wogóle to ten blat jest płaski ? bo jeżeli tak to nadaj mu grubość, ja na brazilu się nie znam ale właśnie z fall-off bym próbował i z IoR Pozdrawiam
Napisano 16 Grudzień 200420 l Autor blat ma swoja grubosc vorek widac to w lewym dolnym rogu:) sprobuje z tym fall off to moze byc naprawde dobry pomysl :) dzieki za wszystko:)
Napisano 16 Grudzień 200420 l piotrek: jesli to nie jest szkło pancerne to chyba taka grubość nie wystarczy do utrzymania np: gazety ;)
Napisano 16 Grudzień 200420 l Autor eeee tam chlopaki:):) ja mam taki stolik w pokoju i naprawde jest wytrzymaly:) takie szkolo ma oklo 8 milimetrow i naprawde jest oki:)
Napisano 17 Grudzień 200420 l Jeśli masz jeszcze problem ze szkłem wypróbuj tych ustawień materiału standard ... mam nadzieję że Ci sie przyda ....Pozrdrawiam http://room13.republika.pl/szklo.rar
Napisano 17 Grudzień 200420 l Autor wielkie dzieki :) jzu jakos sobie poradzilem ale chetnie sprawdze te ustawienia:) pozdrawiam serdecznie
Napisano 18 Grudzień 200420 l Moim sposobem na szkło jest Raytrace w Mental Ray. Jeśli potrzebujesz szczegółowych informacji - wal na GG. Przewidziałem odbicie otoczenie, przezroczystość itp. - stosuję to przy lampach samochodowych, ale na stole tesh powinno się sprawdzić - pozdrawiam!