azazel Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 a wiec jak sam tytol mowi mam pewien plan ... zrobic tutorjala ale nie zwyklego tylko video ;D jednak nie wime dokladnie jakiego rodzaju softu do tego mam uzyc?? mam tez pytanie ( zlwaszcza do poczatkujacych ) czy chceli byscie sie dowiedziec jak modelowac cos takiego ?? planuje tez tutorjal z rysowania textury ;D a wiec ??
Nimrod Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 Tak na pewno się przyda. Możesz tesz do niego dorzucić tutorial robienia map na facjątę i takich innych przydatnych przy gębie bajerów. A co do softu to jest atki programik lotus sreencam, czy jakoś tak do nagrywania tego co robisz na monitorze
azazel Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Napisano 10 Kwiecień 2003 no w planch mam tez oczuwiscie robienie texturkurki ... ( to przeciez podstawa ) no i do tego bedzie dolaczony taki szybki kurs FR ( jak zrobic GI )
Pablo Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 pomysl spoko..na pewnoi przyda sie wielu poczatkujacym grafikom:)...tylko gdzie chesz zamiesicic ten wideotutorial? i ile MB bedize mial...chyba nie za duzo...
azazel Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Napisano 10 Kwiecień 2003 ja plauje to tak ze by to zajmowalo ze 2 cd .. na jedym materjaly ... ( \"dema plogow preferencje i \"dema potzrebnych programow \" ) i na tym samym tutorjal rysowania textury .. na kolejnym cd tutorial modelowania ... nie wiem gdzie to zamieszcze ... ale postaram sie zeby to bylo darmowe
Pablo Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 hmm 2 cd....nie za duzo troche jak na sciaganie prez neta?
azazel Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Napisano 10 Kwiecień 2003 mysle ze nie ma co oszczedzac .. jak juz cos robic to pozadnie !! a myzle ze ktos jak se to przestudjuje to zrobienie potem facjaty nie bedzie dlanuiego zadnym klopotem !! w sumie biega mi najbardziej o ukazanie calej taktyki ... czyli jak robic facjate zeby kolejny krok wynikal z porzedniega !! p.s nie chce robic czegos co bedzie zrozumiale tylko dla ludzi ktorzy w maxsie siedza od jakiegos czasu .. [Edited on 10-4-2003 by maciekazazel14]
azazel Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Napisano 10 Kwiecień 2003 no zrobienie tego zajelo mi nie cale 30 min ( z przerwa na kawe ) ... a to juz wsumie koniec modelowania ... nic co dalej nie jest trudne ..
Tomek Kosiorek Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 [piwo]chcialbys to wydac?gdzie?....za darmo raczej sie nieda....
Nimrod Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 Nie wiem czy uda ci się to rozpowszechnic za darmo :(. Ale próbuj. Jakby co pogadaj z Rozkoszem on zrobił przecież video tutorial o modelowaniu samochodu :).
azazel Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Napisano 10 Kwiecień 2003 napewno bedzie za darmo ... znalazlem juz stronke na ktorej serverze bede mogl to umiescic ... a wiec spoko ... tylko jeszce zostalo mi znalezienie tego softu ...
Chris Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 Naprawde, bardzo bym chciał abyć zrobił ten tutorial bo jestem cholernie możliwie początkujący... Mam wiele pytan co do modelowania główki :)... Bardzo mi sie to napewno przyda!:]:]:]
Andree Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 hmmm Ja bym proponaował to rozpowszechnić za pomocą p2p--polecam emule :)
Pablo Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 a bedzie tez komentarz? tzn wiesz mikrofon i te sprway?)
azazel Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Napisano 10 Kwiecień 2003 gdyby babcia miala wasy to by byla dziadkiem ... nie wiem czy bedzie kometarz bo nie wiem jak to wogle nagrac !! jak dorwe jakis soft to odrazu dam wam znac co i jak .. a narazie szukam softu :( i czekam z tym na pomoc !!
Tomek Kosiorek Napisano 11 Kwiecień 2003 Napisano 11 Kwiecień 2003 [piwo]fajnie by ylo gdyby to wyszlo..... pozdrawiam t
azazel Napisano 11 Kwiecień 2003 Autor Napisano 11 Kwiecień 2003 pablo znasz moze jakies ustawienia tego sosto w ktorym nie zarywa ??
Pablo Napisano 11 Kwiecień 2003 Napisano 11 Kwiecień 2003 chodzi Ci o Camtasia Studio??? Jesli tak to hmmm...to wina pewnie sprzetu...wiesz bo musi w tym samym czasie nagrywac i lcizyc w maxie....musisz sam cos probowac z ustawinieami
dymul Napisano 11 Kwiecień 2003 Napisano 11 Kwiecień 2003 Ja mógł bym spróbować ci pomóc mam wszystkie programy aby to nagrać, dodać komentarz(ewentualnie tekst), a potem to jeszcz skompresować trzeba Napisz czy jesteś zainteresowany, to może się jakoś skontaktujemy.:D
azazel Napisano 11 Kwiecień 2003 Autor Napisano 11 Kwiecień 2003 oczywiscie jestem !! masz GG albo cos w tym klimacie ??
imprecis Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Ja bym dla modemowcow, dal sprzedaz wysylkowa, np 10zeta za CD, bo kto na modemie bedzie ci sciagal ponad 1GB??
azazel Napisano 12 Kwiecień 2003 Autor Napisano 12 Kwiecień 2003 hmmm no jesli zainteresowanie bedzie spore ... to czemu nie ... !!
Nimrod Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Na pewno będzie spore! O to się martwić nie trzeba. Ale radziłbym najpierw pomartwić się o to jak to nagrać i jak zrobić by zajmowało jak najmniej miejsca, a chętni sami się znajdą. Nawet jeżeli trzeba będzie co nieco zabulić, bo taki tutorial jest o niebo lepszy niż np. książka heliona z ćwiczonkami za 15 zeta.
Dr. eA Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Ja mam u siebie vtutka o glowie, ktory jest nagrany w przyspieszonym tempie. Dzieki temu autor zmiescil sie w 15mb. Uruchamiam poprzez best playera i biore szybkosc np -5. Co do softu to do nagrania polecam program SnagIt. Mozesz zapisywac to co pokazuje sie na calym monitorze lub dowolnym jego obszarze. Nie wiem tylko czy da sie nagrywac do niego dzwiek w realtime. Jakby co to pozostaje AdobePermiere do skladania avikow z wavami (tudziez mp3). Powodzenia PS: musisz miec szybki i duzy dysk zeby cos z tego wyszlo
deshi Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 Kurcze - jestem kompletnie początkujący więc napewno mi ten tutorial by bardzo pomogl w zrozumieniu chociaz trochę maxa :) - ale prosze jezeli bedzie krok po kroku to zeby bylo np. menu>cos tam>jakas tam opcja a nie nazwy zwyczajowe uzywane przez wprawniejszych grafikow :)
azazel Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Napisano 14 Kwiecień 2003 hmmm tut bedzie video .. a wiec nawe jesli komentarze nie bada zrozumiale to obraz wyjasni wszelkie wontypy i zagadnienia !!
VGT Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Do takiego nagrywania, to chyba najlepiej byłoby postawić dwa kompy - tak żeby na jednym był obraz przechwytywany z drugiego. W tedy na jednym kompie modelujesz w MAX\'ie a drugi to przechwytuje. MAX i przychwytywanie obrazu dla jednego kompa, to chyba za duzo. W kwestii jakości byłbym za skorzystaniem z programu screencam (chyba właśnie z niego korzystał Tomek Rozkosz). Mam w nim kilka tutków jeszcze z MAX\'a 2.0 i jakość w porównaniu do avi\'ka jest nieporównywalna.
dymul Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Poco znowu dwa kompy? Nagrywałem takiego tutka w domu i było nienajgorzej, a nagrywałem w roz. 800x567,a mój złom nienajświerzszej jakości jest.
klaster Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 z dwoma kompami to dobry pomysł wtedy ten na którym pokazujesz nie meczy sie przy obliczeniach, mozna by bylo zastosować wyjscie karty graficznej poprzez s-vhs i nagrac to najlepiej na karcie graficznej z wejsciem lub ewentualnie na karcie wideo lub TV. AA bym zapomniał ja moge sobie to sciagnąć i mnie by sie przydalo bo wlasnie jestem poczatkujacym i juz sie zabieram do tworzenia glowy co nie co juz umiem ale to dalej podctawa. Nie wiem jak stworzyc najszybciej glowe bo jest tyle tych turtriali ze glowa boli a sposobów hoho. wiec czekam na ukazanie sie. POWODZENIA ZYCZE
azazel Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Napisano 16 Kwiecień 2003 2 kompy to nie gupi pomysl .. ale musze zalukac czy moj laptopek da sie na to napbrac :D
klaster Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 jesli laptop ma wyjscie i jest dobrej mocy 1.5GHz lub 1GHz to mozesz na nim pokazywać to co masz nagrać , a nagrać mozesz na blaszaku bo do niego łatwiej wcisnać pozyczoną karte niz do laptopa i nagrać na blaszaku co innego jesli bys miał dwa blaszaki to juz wtedy biez ten mocniejszy do regenerowania na 3dsmax a słabszy na nagrywanie, najlepiej jesli qmpel ma tez dobry sprzet to poprosisz go by ci pomógł przy nagrywaniu , bo najlepiej jest to robić we dwojke .
NeZik Napisano 18 Kwiecień 2003 Napisano 18 Kwiecień 2003 TAk przyda sie zrób tego tutka koniecznie!!!
Piotr Dobosz Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 jak zrobisz to prosze o kontakt na maila ja bardzo chetnie kupie talka plytke nawet za 20:D:D Pozdrawiam serdecznie
heybo Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 czekam na jakiś link do stronki z tym videotutorialem albo więcej info jak go zdobyć.Bardzo jestem zainteresowany
roni Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 nie wiem czy to dalej jest aktualne, ale tez bym prosił o jakiś link
Jarosław Borzuchowski Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 moim zdaniem jest tu bardzo duzo osób które tylko czekaja az skonczysz aby mogły sie uczyc powazniejszych tematów.swietny pomysł.pozdro
gregorjan Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 W całości projekt popieram..byle nie skończyło się na gadaniu;) Sam się tego i owego douczył. Jestem na tak.
Rekomendowane odpowiedzi