Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam :)

Zrobiłem sobie emiter cząsteczek typu "Snow" ... cząsteczki spadają na wymodelowaną bombkę choinkową ... oczywiście jak łatwo się domyślić - cząsteczki przelatują, a ja chce żeby cząsteczki ją zasypywały ... jedyne co mi się udało to ustawienie SOmniFlect o wymierach modelu za pomocą którego odbijam cząsteczki, no ale jak w temacie - chce by się zatrzymały ... może to kwestia ustawień, a może w ogóle idę w złą stronę? Proszę o jakieś sugestie ... nie mam dziś już czasu, a jutro chciałbym to zaraz po szkole zrobić w miarę szybko ... z góry dziękuje za pomoc.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 864
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

kiedys sie bawilem .. daj jakis tam deflector ... ten gdzie mozna bylo dodac obiekt do nigo ... wybierz w nim choinke i zlinkuj deflector z tym particlem ... friction na minimum i wsio ;]

Napisano

Zawsze mozesz sie pobawic Particle Flow (czy jak to sie tam zwie). Swietna sprawa, kiedys namietnie sie tym bawilem ;)

Napisano

Pflow jest dobry na wszystko ;> Wg mnie mimo nieporównywalnie wiekszych możliwości jest wręcz prostszy w obsłudze niz zwykłe systemy cząsteczkowe w maxie.

Napisano

PFlow jest naprawdę dobry na wszystko, jak Bednarski za wczasu :D Zobacz na stronkę http://www.allanmckay.com, widziałem tam kiedys tutorial spadających kropel deszczu odbijających się od kuli i podłoża. I tak jak mówi Marcin, podlinkuj deflector z particlem, powinno być wsio

ps. a tu masz dokłądnie to o czym pisałem >>> http://www.allanmckay.com/tut/waterdrop_tut.avi