Napisano 25 Grudzień 200420 l | nie wiedzialem gdzie to dac | ok, ale chodzi o to ze chcialbym sobie zrobic rysunek ktory bedzie przedstawial proporcje czolgu Sturmtiger do M8 'Greyhound' . Znalazlem stronke o tym M8 na ktorej podane sa takie dane: Length................16 ft. 5 in. Width...................8 ft. 4 in. Height..................6 ft. 6 in. Pytanie do Was, co to jest ft/in ? Pozdrawiam Pionier.
Napisano 25 Grudzień 200420 l bodajze 12 cali = stopa ale ten amerykanski system jest porabany bo: 1 cal to 2,54 12 cali to jedna stopa 3 stopy to jeden jard 1760 jardów to mila
Napisano 25 Grudzień 200420 l Autor dzieki wielkie illy zmienilem nazwe tematu bo jeszcze Wam troche chce zabrac czasu :) Zaczne od pokazania tego obrazu: Mam zamiar zrobic podobna (choc nie do konca) scenke na alienware i wstawic zamiast pojazdu m8 czolg sturmtiger. Oczywiscie nie bede wstawial czolgu w fotke, bo fotka za mala i chcialbym sie sprawdzic jak mi to wyjdzie w modelowaniu/texturowaniu. Jak juz wspomnialem na fotce wyzej jest pojazd m8 - to jest punkt odniesienia proporcji do calej reszty obiektow w scenie. I tak sprawdzajac dane techniczne obu pojazdow wyszlo cos takiego: OBRAZ 1: OBRAZ 1 maska: dodalem jeszcze mnie (mam 190cm wzrostu jak widac) dlatego ze jezeli starczy sil to beda jakies zolnierzyki w scenie. I teraz o co mi chodzi Zeby ktos kto ma odpowiednie foty i posiada troszke wiecej wyobrazni i doswiadczenia niz ja wstawil jakies foto budynku (widok z frontu) do OBRAZU 1 (po to dalem maske zeby bylo latwiej). Przyklad widoku budynku z frontu (lewy gorny rog) jak i takiego ktory chcialbym umiescic za pojazdami w OBRAZIE 1 (budynek w sniegu) macie tutaj: Chodzi o to zeby proporcje sceny byly na miescu (w tym faktura cegly do np mojej postaci). Ustawialem sobie w ps ale nie wiem - raz mi sie wydaje ze za duze a raz ze za male te cegly byly, jak dodalem parapety to juz w ogole :/ Pomozecie:)?
Napisano 25 Grudzień 200420 l masz proporcje czlowieka, w budynku masz drzwi, przez drzwi czlowiek musi przejsc :] wys drzwi 2m w gore. albo inaczej. budynek jest z cegiel. wymiar wspolczesnej cegly to 250x65x120 mm :D
Napisano 25 Grudzień 200420 l Autor albo inaczej. budynek jest z cegiel. wymiar wspolczesnej cegly to 250x65x120 mm :D ta a zebys wiedzial ze w ostatecznosci tak zrobie :D ale i tak jakby ktos mial fotki kamienicy i/lub rozwalonego budynku to jakby podeslal na emaila lub wrzucil to bylbym wdzieczny. no takiego budynku jak ten w tle po prawej stronie: Pozdrawiam