Napisano 12 Kwiecień 200322 l Zaopatrzyłem się niedawno w program 3Ds Max 5. Jest ok. Nawet mam Brazila r/s 1.0. Tylko niewiem za bardzo jak się wziąć za naukę tego programu. Z tych lekcji co są w serwisie połowa to ze starych wersji programu, gdzie inaczej wogóle są poustawane opcje i inne. A tam gdzie są lekcje do Max 5 to dla ludzi o zaawansowanej wiedzy (czyli nie dla mnie). Co byście mi poradzili do nauki. Może jakąś literaturę. Chciaż z tego co wiem na rynku nie ma żednej ksiązki do 3Ds Max 5 (niebawem dopiero może się ukazać Ćwiczenia Praktyczne w Helionie - ale kiedy to będzie). Więc doradzcie coś. Będę wdzięczny za każdą radę. Pozdrawiam. [hmmm]
Napisano 12 Kwiecień 200322 l Tak jak wszyscy sie uczyli to i ty mozesz - metodą prób i błędów - czyli dłubać, dłubać i jeszcze raz dłubać !!!!:D
Napisano 12 Kwiecień 200322 l ja proponuje : po prostu 3dsmax4 i 3dstudiomax3: vademecum profesjonalisty. Po lekturze tych ksiazek bedziesz juz cos umial.
Napisano 12 Kwiecień 200322 l ACHA, JESZCZE JEDNO: KARAWAN ZUPELNIE NIE ZGADZAM SIE Z TWOIM ZDANIEM : TAKIE DLUBANIE DA CI TYLKO POWIERZCHOWNA WIEDZE I NA PEWNO NIGDY NIE POZWOLI POZNAC PODSTAWOWYCH PRAW RZADZACYCH 3DSMAX.
Napisano 12 Kwiecień 200322 l a ja sie zgadzam z Karawanem ... bo jak wlasnie tak dlubalem .. moze wolno sie uczylem ..ale zato jak juz cos odkrylem to potem naprawde zostaje to w pamiecie .. a jak sie zrobi tuta to po tgodniu sie nie pamieta o co tak naprawde comon :d a wiec usiadz sobie .. i zobacz pokolei co do czego jest ... zapoznaj sie z grafika programu .. zobacz gdzie sa jakie opcje i jak to sie wszystko nazywa .. potem taki tutorial nie bedzie dla ciebie klopotem !! powodzenia !!
Napisano 12 Kwiecień 200322 l Autor ... będę się starał. Lecz myśle jeżeli będę miał w czym problem [nauka] to na forum pomożecie? [killer]
Napisano 12 Kwiecień 200322 l jasne ze pomozemy:))..wkoncu po to tu jestesmy:)) Robczan- a ja jakos zadnej ksiazki nie prezczytalem i co nieco juz umiem...i wcale nie mysle aby byc dobrym grafikem rtrezba przeczytac jakas tam ksiazke....kazdy inczaej sie uczy i tyle... pzodro[piwo]
Napisano 13 Kwiecień 200322 l Moge podac na swoim przykladzie: dlubalem 2 lata[co?] z roznymi przerwami i tak naprawde nic nie wydlubalem, opanowalem jedynie opcje maxa. Mam 4 kasizki, z nich takze sie niewiele nauczylem. Bycmoze ciezko kapuje w tej dziedzinie, ale naprawde to najwiecej nauczylem sie z tutoriali i vtutoriali pozdrawiam i powodzenia[piwo]
Napisano 13 Kwiecień 200322 l Wlasnie o to chodzi, do dłubania zalicza się przerabianie tutoriali, a potem wlasne expresje na ich temat :-)[yes]
Napisano 14 Kwiecień 200322 l aNdREa-----------> a mozesz podac kilka linków do jakiś dobrych tutoriali i vtutoriali? widzialem jeden swietny tutorial bodaj Fiata 500 - cos w tym stulu jest jeszcze dostepne?
Napisano 14 Kwiecień 200322 l linki do tutoriali? wjedz na forum/na luzie i post ramze - tutoriale english albo na www.max3d.pl (po polsku)