plukasz Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Zaopatrzyłem się niedawno w program 3Ds Max 5. Jest ok. Nawet mam Brazila r/s 1.0. Tylko niewiem za bardzo jak się wziąć za naukę tego programu. Z tych lekcji co są w serwisie połowa to ze starych wersji programu, gdzie inaczej wogóle są poustawane opcje i inne. A tam gdzie są lekcje do Max 5 to dla ludzi o zaawansowanej wiedzy (czyli nie dla mnie). Co byście mi poradzili do nauki. Może jakąś literaturę. Chciaż z tego co wiem na rynku nie ma żednej ksiązki do 3Ds Max 5 (niebawem dopiero może się ukazać Ćwiczenia Praktyczne w Helionie - ale kiedy to będzie). Więc doradzcie coś. Będę wdzięczny za każdą radę. Pozdrawiam. [hmmm]
Gość Karawan Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Tak jak wszyscy sie uczyli to i ty mozesz - metodą prób i błędów - czyli dłubać, dłubać i jeszcze raz dłubać !!!!:D
robczan Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 ja proponuje : po prostu 3dsmax4 i 3dstudiomax3: vademecum profesjonalisty. Po lekturze tych ksiazek bedziesz juz cos umial.
robczan Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 ACHA, JESZCZE JEDNO: KARAWAN ZUPELNIE NIE ZGADZAM SIE Z TWOIM ZDANIEM : TAKIE DLUBANIE DA CI TYLKO POWIERZCHOWNA WIEDZE I NA PEWNO NIGDY NIE POZWOLI POZNAC PODSTAWOWYCH PRAW RZADZACYCH 3DSMAX.
Anonymous Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Mam pytanko Skad moge sciganac 3dsmaxa w wersji 4.xx z crackiem ? :))
azazel Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 a ja sie zgadzam z Karawanem ... bo jak wlasnie tak dlubalem .. moze wolno sie uczylem ..ale zato jak juz cos odkrylem to potem naprawde zostaje to w pamiecie .. a jak sie zrobi tuta to po tgodniu sie nie pamieta o co tak naprawde comon :d a wiec usiadz sobie .. i zobacz pokolei co do czego jest ... zapoznaj sie z grafika programu .. zobacz gdzie sa jakie opcje i jak to sie wszystko nazywa .. potem taki tutorial nie bedzie dla ciebie klopotem !! powodzenia !!
Gość Karawan Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 właśnie, dzieki ze sie zgadzasz. CZYLI DLUBAC I DLUBAC !!!!
robczan Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Anonymous : ja bym jednak radzil kupic, bo watpie ze sciagniesz maxa.
plukasz Napisano 12 Kwiecień 2003 Autor Napisano 12 Kwiecień 2003 ... będę się starał. Lecz myśle jeżeli będę miał w czym problem [nauka] to na forum pomożecie? [killer]
Gość Karawan Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Posluze sie cytatem: Pomożecie? Pomożemy !
Pablo Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 jasne ze pomozemy:))..wkoncu po to tu jestesmy:)) Robczan- a ja jakos zadnej ksiazki nie prezczytalem i co nieco juz umiem...i wcale nie mysle aby byc dobrym grafikem rtrezba przeczytac jakas tam ksiazke....kazdy inczaej sie uczy i tyle... pzodro[piwo]
Dr. eA Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 Moge podac na swoim przykladzie: dlubalem 2 lata[co?] z roznymi przerwami i tak naprawde nic nie wydlubalem, opanowalem jedynie opcje maxa. Mam 4 kasizki, z nich takze sie niewiele nauczylem. Bycmoze ciezko kapuje w tej dziedzinie, ale naprawde to najwiecej nauczylem sie z tutoriali i vtutoriali pozdrawiam i powodzenia[piwo]
Gość Karawan Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 Wlasnie o to chodzi, do dłubania zalicza się przerabianie tutoriali, a potem wlasne expresje na ich temat :-)[yes]
Anonymous Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 aNdREa-----------> a mozesz podac kilka linków do jakiś dobrych tutoriali i vtutoriali? widzialem jeden swietny tutorial bodaj Fiata 500 - cos w tym stulu jest jeszcze dostepne?
Gość Karawan Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 linki do tutoriali? wjedz na forum/na luzie i post ramze - tutoriale english albo na www.max3d.pl (po polsku)
Rekomendowane odpowiedzi