Jedrush Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 Nie wiem czemu , ale strasznie podobaja mi sie kolorki na Twoich prackach.Wiecej nic nie powiem bo sie nie znam;p
yarpen Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Napisano 28 Grudzień 2004 sorry za jakość, ale nie umiem robić zdjęć :) Jedrush dzieki
oizo Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 niom, niom, niom calkiem, calkiem tylko nie podoba mi sie "5" ;/
Vorek Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 no faktycznie fotki to Ci nie wyszły ;) Malarstow niezłe, chociaż nie wszystko, w 6 i 8 brakuje głębi, może to kwestia oświetlenia obiektów, staraj się oświetlać w ten sposób żeby wydobyć kontrasty z przedmiotów, perspektywa też chyba coś nie tak (6) Rysunki fajne chociaż znowu przy martwej brakuje głębi, płasko to wygląda. Ja bym się starał pracować więcej kreską, mniej światłocieniem, ale to już od Ciebie zależy. Ogólnie dobre pracki, napisz coś więcej, jakie formaty itp. I rada na przyszłość: niektóre zdjęcia są strasznie zaniebieszczone (rysunki) w photoshopie w selective color sciągnij cyan z cyanu, i pobaw się wartościami kolorów niebieskich, powiino pomóc :) Pozdrawiam
kolegaalek Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 fajne, po twoich speedach nie było widać takiego warsztatu jaki tu prezentujesz.
yarpen Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Napisano 29 Grudzień 2004 oizo: dzięki vorek: dzięki, "Ja bym się starał pracować więcej kreską, mniej światłocieniem" - nie rozumiem troszkę :/ możesz bardziej rozwinąć? czy kreska wyklucza światłocień? Wszystkie prace są w ~100x70cm, malarstwo- olej na desce. Czy Ty przypadkiem nie studiujesz na asp we wrocławiu? alek: dzięki, tak to jest jak się człowiek bawi tabletem po raz pierwszy w życiu :-)
spoon Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 malarstwo wg mnie lepsze niż rysunek, przy postaciach wchodzisz w detale kiedy proporcje całości mocno nie grają. a w martwych bardziej różnicuj walorowo plany, bo płasko i duszno troche.
Webmaster Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=6649 ten mi się poodoba :]
yarpen Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Napisano 30 Grudzień 2004 dzięki wszystkim smart: heh niestety nie :) narazie dopiero LSP ;)
giorgione Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 heheeheh... do ASP to chyba jeszcze daleka droga ;) nom ale na razie dobrze ci idzie - w szkicach w niektórych pracach zaczyna grakowac głębi no i meczy ten sam monotonny kontur - którego na sczęście w niektórych miejscach unikasz. Bardzo masywne te twoje modele ;) 9lekoo przypominają postaci Gauguina :) ). Nom dalej ćwicz bo dobrze ci wychodzi:D pozdr giorgione
BLUKA Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 tez uwazam ze malarstwo lepsze od rysunku ogolnie nie jest zle , pracuj dalej bo masz potencjał :) ...a co do ASP to na niektorych wydziałach .... w niektorych miastach..... ludzie na 3-4 roku rysuja na nizszym poziomie.... (oczywiscie nie mowie tu o grafice i malarstwie)
yarpen Napisano 30 Styczeń 2005 Autor Napisano 30 Styczeń 2005 witam ponownie najpierw maly szkic na zachete
yarpen Napisano 30 Styczeń 2005 Autor Napisano 30 Styczeń 2005 a teraz powrzucam pare moich shitów z zeszytu
Ryjas Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 Ladne rysunki ale jeszcze poszukaj proporcji. troche za bardzo sie trzymasz konstrucji ktora jak czasem bywa sie delikatnie posypie. No i na przyszłość nie ubieraj modeli w czarne lub ciemne ciuchy bo widze ze od razu je na ciemno kolorujesz.. Mam nadzieje ze moja wypowiedz nie zabrzmiala jakbym byl jakims bufonem..:) Tak trzymać..
Rekomendowane odpowiedzi