P_MIERZYNSKI Napisano 1 Styczeń 2005 Napisano 1 Styczeń 2005 Chodzi mi o to że nakładając na duży obiekt mniejszą teksture jest ona automatycznie rozciągana na całą jego powierzchnie, natomiast ja chciałbym żeby zachowała ona pierwotną wielkość ale tworzyła pewnego rodzaju "mozajkę" tzn. na powierzchni pojawiła by się odpowiednia ilość obrazków w orginalnym wymiarze
Vorek Napisano 1 Styczeń 2005 Napisano 1 Styczeń 2005 W opcjach mapy ustaw opcje tiling U i V na więcej niż 1, im więcej ustawisz tym więcej będzie "kopii" texturki Pozdrawiam
illy Napisano 1 Styczeń 2005 Napisano 1 Styczeń 2005 uvw map, ustawiasz sobie wymiary, a najdokladniej to unwrap
Mkbart Napisano 1 Styczeń 2005 Napisano 1 Styczeń 2005 A ja mam nietypowy kształt (lathe) użyłem blend (tekstura skóry i zielony kolor). Przy renderze wyskoczył komunikat, że nie można takich kształtów obteksturować. Co muszę zrobić?
Vorek Napisano 2 Styczeń 2005 Napisano 2 Styczeń 2005 zapewne nie przypisałeś obiektowi żadnego modyfikatora mapującego, dodaj UVWmap lub UnwrapUVW
Rekomendowane odpowiedzi